FilmCentrum

Registreren

Ant-Man

Ant-Man
Waardering: 3.5 / 5
13 stemmen

Jaar: 2015
Regie:
Peyton Reed
Cast:
Paul Rudd
Michael Douglas
Corey Stoll
Genre: Actie / avontuur / sciencefiction
Lengte: 117 minuten
Première: 23 juli 2015
IMDb: 7.3 (363.388 stemmen)
Distributeur: Walt Disney Studio Motion Pictures
Kijkwijzer: Afgeraden voor 12 jaar en jonger Geweld
Het geheime wapen van meesterdief Scott Lang is zijn uitzonderlijke vermogen om kleiner en tegelijkertijd sterker te worden. Hij moet zijn innerlijke held aanvaarden en zijn mentor Dr. Hank Pym helpen om het geheim van zijn spectaculaire "Ant-Man"-uniform te beschermen tegen een nieuwe generatie van opkomende bedreigingen. Terwijl Pym en Lang schijnbaar onoverkomelijke obstakels trotseren, moeten ze een overval beramen en deze tot een goed einde brengen om de wereld te kunnen redden.

Trailer

Reacties (4)

Nohands
vrijdag 24 juli 2015 om 18:43
Waardering: 4 / 5

Schitterende leuke en steengoed gemaakte film, goede opbouw van het hoe en wat en ontstaan van Ant-man. Ik heb mijzelf prima vermaakt met deze film in de bioscoop 3D, Evangeline Lilly is een lust voor het oog en Paul Rudd en Michael Douglas waren ook in topvorm.
Ant-man zijn pak is supervet, zeker zijn helm!!

Leuke aanvulling/toevoeging aan de marvel serie!!!

Tomhamoen
woensdag 26 augustus 2015 om 22:35
Waardering: 4 / 5

Heerlijke film die ook voor niet kenners van het universum nog volgbaar is ondanks de vele knipogen (ook naar eigenaar Disney). Humor, drama, spektakel..het is één van die toppers uit de inmiddels langlopende serie die toch bekend staat om zijn 'redelijkheid'. Jammer dat de hele serie niet zo is, want om eerlijk te zijn: op deze manier was Iron Man 3 een stuk beter geweest.

Interessant is ook dat ik moest denken aan James Cameron's Avatar die zei 'de tijd was niet eerder klaar voor wat ik wilde'. Welnu, ik denk dat dat hetzelfde geld voor deze film want ik kan me niet herinneren dat ik kleine mensen zó goed op het scherm heb gezien. De effecten klopte gewoon.

Hagar
maandag 7 september 2015 om 11:27
Waardering: 3 / 5

Het is onvermijdelijk geworden een Marvel film te kijken zonder dat ook The Avengers onder je neus gewreven worden. Het nadeel is een beetje dat ik daar na de laatste Avengers film liever even niet aan herinnerd wordt, en liever een op zich staande film ala Iron Man 1 zie. Ant-Man had die potentie, maar gooit deze overboord, waarschijnlijk de reden dat de originele regisseur van boord stapte. Ik kan er wel inkomen.
Toch moet ik bekennen dat het niet slecht gedaan is. De openingsscene is voor de fanboys meteen een goede, en het leuke is dat de CGI verjongingskuur van Michael Douglas werkt!
Verder? Wel, ik ben vanaf dag 1 sceptisch geweest over Ant-Man. Het concept is gewoon redelijk belachelijk.
Gelukkig vond ook Marvel dat, en heeft er dan ook een comedy van gemaakt. Alleen..... Tja, de A-lijst superhelden is een beetje uitgeput. De B-lijst bestaat eigenlijk alleen nog maar uit dit soort superhelden. Wordt ELKE nieuwe Marvel superhelden film nu een comedy? De Iron Man franchise ging daar al dicht tegenaan, Guardians of the Galaxy was een onvervalste comedy, en Ant-Man doet zelfs niet zijn best het te vermommen als een ander genre. Okee, Heistfilm, misschien, maar sinds Ocean's Eleven zijn die per definitie ook comedies.
Ook het verhaal is in feite verrekte bekend. Het gebruikt in de basis hetzelfde verhaal als Iron Man 1 deed: spoiler Een uitvinder creëert een wapen, doet zijn best dat wapen verborgen te houden voor de wereld, zijn zakenpartner wil het wapen verkopen, krijgt het voor elkaar het te dupliceren, en uiteindelijk nemen de 2 wapens het tegen elkaar op. spoiler
Het wordt allemaal een beetje veel van hetzelfde.
MAAR.... Datzelfde is nog altijd wel lekker popcorn-materiaal. Of M&M's materiaal, in mijn geval. Ik heb me ondanks kleine ergernissen toch weer prima vermaakt met deze film. Maar het verbloemt niet dat het niets, maar dan ook niets bijzonders is. Gewoon leuk hap-snap filmpje.

Ramon
vrijdag 8 januari 2016 om 19:26
Waardering: 3.5 / 5

Prima Marvelfilm met geslaagde humor en wat leuke losse momenten, maar de originaliteit viel me wat tegen. Ik zou nog steeds vooral willen zien wat Edgar Wright hiervan gemaakt zou hebben...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

NETFLIX [Netflix Original] Roma
BIOSCOOP [Bioscoop] Spider-Man: Into the Spider-Verse
OSCARS [Oscars] Get Out
OSCARS [Oscars] Lady Bird

Updates

Reacties

Forum

The Favourite