FilmCentrum

Registreren

The Avengers: Age of Ultron

The Avengers: Age of Ultron
Waardering: 3,5 / 5
16 stemmen

Alternatief: The Avengers 2
Jaar: 2015
Regie:
Joss Whedon
Cast:
Robert Downey jr.
Chris Evans
Mark Ruffalo
Genre: Actie / avontuur / sciencefiction
Lengte: 141 minuten
Première: 22 april 2015
IMDb: 7.3 (856.385 stemmen)
Distributeur: Walt Disney Studio Motion Pictures
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst
Als Tony Stark probeert om een slapend vredesinitiatief nieuw leven in te blazen, gaat het goed mis en de machtigste helden van de aarde, waaronder Iron Man, Captain America, Thor, The Incredible Hulk, Black Widow en Hawkeye worden tot het uiterste op de proef gesteld in hun strijd tegen de doortrapte Ultron om de aarde te redden van de ondergang.

Trailer

Reacties (5)

Ramon
zaterdag 9 mei 2015 om 17:48
Waardering: 4 / 5

Het duurt naar mijn mening net wat te lang en de finale zelf is zoals bij elke Marvelfilm te herhalend, maar ik heb me hier uitstekend bij vermaakt. De invloed van Whedon is vooral de zien in de dynamiek tussen de Avengers zelf en de geweldige oneliners die voor de nodige humor zorgen.

Leuk dat Hawkeye hier wat meer achtergrond krijgt en ook de verhoudingen tussen de verschillende helden worden verder uitgediept, wat vooral een opzetje is voor Captain America: Civil War. Ik ben benieuwd hoe ze dat gaan aanpakken; hopelijk niet al te rommelig, waar ik wel bang voor ben.

Verder valt de opening positief op waarin we direct zien hoe ze als team samenwerken, terwijl Quicksilver aan de andere kant naar mijn mening weer wat beter benut had kunnen worden. Al met al een geslaagd deel in het Marveluniversum, dat kon het voor mij wel gebruiken.

Hagar
zaterdag 9 mei 2015 om 19:28
Waardering: 3 / 5

Ik ben iets kritischer dan Ramon.
De film is verwarrend. Het laat veel van de plotpunten over aan andere films. Eigenlijk zou deze film al geprofiteerd kunnen hebben van een "Previously on Avengers" gevolgd door wat terugblikken naar andere films.
Ook moet er veel achtergrondinformatie gesneuveld zijn. Kan bijna niet anders.
Maar dat maakt het een onduidelijk verhaal, en dat terwijl het eerlijkheidshalve toch al best gecompliceerd is.
Het meest jammere vind ik eerlijk gezegd dat dit duidelijk NIET de hoofdfilm van de tweede fase is. Dat was Avengers 1 wel van de eerste fase. Een mooi hoogtepunt. Wel, dus is geen hoogtepunt, maar slechts een opzet naar fase 3.
Zowel Captain America 3 als Avengers 3 wordt al hevig geteased.
Dat is jammer. Zelf hou ik van de kruisverwijzingen, maar zelfs ik wordt er nu moe van. Ik wil van een film ook standalone kunnen genieten. Dat lukt hier niet echt.
Nou ja.... Okee, dat is overdreven, want laten we wel wezen. De Avengers bij elkaar zijn vuurwerk. Thor is veruit het saaiste personage, en zelfs hij heeft leuke momenten hier. Captain America komt er eigenlijk het meest bekaaid vanaf.
In feite is dit wederom Iron Man zoveel. Tony Stark heeft de hoofdrol. Men heeft er zelfs speciaal een korte scene voor geschreven om uit de doeken te doen dat hij NIET de baas is. Wel, in alle voorgaande delen had hij mij in de maling kunnen nemen, want wat mij betreft was hij dat gewoon.
En dat vond ik prima. Knipoog
Ook hier doet het zijn werk.
Ik stond echter wel versteld van de rol van Hawkeye hier. Uitstekend gedaan!! Hij heeft in de hele serie nog maar weinig te doen gehad, maar hier heeft hij het goed!
Ook de twee nieuwe Avengers, Scarlet Witch en Quicksilver doen hun werk goed. Ik was onder de indruk van Scarlet Witch. Qua acteren heeft ze niet heeeeeeel veel te doen, maar wat ze doet is zeer okee. Maar ook het gebruik van het personage, de uitvoering, de vormgeving... Yup, love her!
Al met al.... Te rommelig. Teveel in 1 film. Maar buiten dat, helemaal prima actiefilm!

TomMDP
maandag 11 mei 2015 om 11:53
Waardering: 4 / 5

Fase 2 eindigt pas in Ant-Man hé. Glimlach
Just sayin' Glimlach

Ramon
maandag 11 mei 2015 om 19:39
Waardering: 4 / 5

@TomMDP: Hagar zegt dan ook niets over het einde van phase 2, maar over het hoogtepunt. Dat zal Ant-Man uiteraard ook niet zijn.

Verder ben ik het er mee eens dat er in de film opvallend veel momenten zijn waar duidelijk scènes ontbreken. Er is schijnbaar een half uur aan materiaal weggeknipt en dat is niet al te zorgvuldig gedaan.

Nohands
zondag 17 mei 2015 om 12:38
Waardering: 3 / 5

Mooie film met verschrikkelijk veel actie, je komt ogen tekort soms!! Heel mooi gedaan weer, vond de humor iets minder dit keer maar wel leuk.

Veel eyecandy en spektakel, ben blij dat ik hem in de bioscoop heb gezien!!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire