FilmCentrum

Registreren

Harry Potter and the Goblet of Fire

Harry Potter and the Goblet of Fire
Waardering: 3,5 / 5
18 stemmen

Alternatief: Harry Potter en de Vuurbeker
Jaar: 2005
Regie:
Mike Newell
Cast:
Daniel Radcliffe
Emma Watson
Rupert Grint
Genre: Avontuur / familie / fantasie
Lengte: 157 minuten
Première: 23 november 2005
IMDb: 7.7 (622.265 stemmen)

Reacties (3)

Ramon
maandag 11 juli 2011 om 12:16
Waardering: 3,5 / 5

Hier is echt veel te weinig van weggelaten uit de boeken, doodzonde! Ik weet het, je mag een boek niet direct vergelijken, maar het toernooi was daarin zo veel spannender opgezet. Toch zitten er ook veel positieve aspecten aan dit deel, waardoor hij de moeite waard is.

mjeppo
vrijdag 16 maart 2012 om 18:14
Waardering: 1,5 / 5

Heb geen van de boeken gelezen en het interesseert me ook niet, waarschijnlijk derhalve vond ik het daarom geen leuke film.

Hagar
dinsdag 22 december 2015 om 14:16
Waardering: 3 / 5

Prima deel in de Potter reeks, die de nieuwe dingen die de vorige film probeerde te introduceren hier perfectioneert.
Allereerst is er hevig geknipt in het verhaal, maar in tegenstelling tot vorige film is er dit keer slim geknipt. Het verhaal is subtiel anders dan het boek, maar dat maakt dat het minder tijd kost het te vertellen, en grote lijnen blijven toch wel overeind staan.
De 'verslonzing' van Howarts is ook hier te zien in de ietwat rare manieren waarom soms de uniformen gedragen worden, maar het lijkt alsof meer gekeken is naar kleuren die bij elkaar passen, want het rommelige is er vanaf.
Jammer genoeg blijft het zo dat er veel te vertellen is in weinig tijd. Sommige dingen voelen dus gehaast aan. Ook de casting van nieuwe personages is dit keer gemengd. Robert Pattinson is prima als ietwat saaie tegenstander van Potter, en Brendan Gleeson zet een aardig personage neer als Madeye Moody, maar.... Het is niet het personage dat ik graag gezien had.
Tel daarbij een overacterende David Tennant bij op, en een twijfelachtige Ralph Fiennes... En natuurlijk Michael Gambon die als Dumbledore nu alle subtiliteiten laat varen (waarom heeft niemand die man getracht te regisseren?!?)... Zelfs de eerder prima ingetogen acterende caretaker Filch loopt nu opeens bijna huppelend door de zaal om een simpele boodschap te geven. Acteren?... In character blijven?... Tja.
Maar goed, meer goeds dan slechts te melden over deze film.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire