FilmCentrum

Registreren

The Hobbit: The Battle of the Five Armies

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
Waardering: 3 / 5
14 stemmen

Alternatief: The Hobbit Part 3
Jaar: 2014
Regie:
Peter Jackson
Cast:
Ian Mckellen
Martin Freeman
Richard Armitage
Genre: Avontuur / fantasie
Lengte: 144 minuten
Première: 10 december 2014
IMDb: 7.4 (383.226 stemmen)
Distributeur: Warner Bros
Kijkwijzer: Afgeraden voor 12 jaar en jonger Geweld
Na het heroveren van hun thuisland op de draak Smaug, heeft het gezelschap ongewild een dodelijke kracht op de wereld losgelaten. Smaug richt nu zijn vurige wraak op de weerloze mannen, vrouwen en kinderen van Meerstad. Gedreven door de obsessie zijn schat te heroveren, is Thorin bereid vriendschap en eer op te offeren en dwingt hij Bilbo tot een haast onmogelijk en gevaarlijk besluit.

Trailer

Reacties (4)

EdwinBeek
vrijdag 19 december 2014 om 21:39
Waardering: 3 / 5

Dit was niet het toetje waar ik op gehoopt had. De openingssequence is om te grienen. CGI en matte-paintings overleven de HFR en 3D niet. Veel scenes zijn een plat knip- en plakplaatje geworden met belichting waar geen pijl op te trekken valt. Maar goed, dat is de technische kant.

Storender is dat in deze trilogie Jackson de grootste moeite heeft om de juiste balans te vinden tussen kolderiek en gewichtig zijn. Het is volgens mij een kwestie geweest van; hoe kunnen we de fans van kinderboek "The Hobbit" EN de opgebouwde fanbase van de volwassen LOTR-trilogie bedienen? Die spagaat zorgt voor een vreemde mix. De meeste creatures zijn me te cartoonesk ontworpen. De eland zorgde telkens weer voor een onbedoeld lachsalvo in de zaal wanneer het arme beest in beeld kwam. Ook deden sommige actiescenes me denken aan een cartoon, waarbij geloofwaardigheid zelfs voor een fantasy-film vér te zoeken was...

En het belangrijkste; het verhaal heeft niets meer te bieden. Grootse veldslagen die we al epischer hebben gezien in deel 3 van LOTR. Dat is te weinig. En Jackson neemt alle tijd voor deze veldslagen wat ten koste gaat van de personages. Terwijl het publiek in de zaal alles opvrat wat Freeman
als Bilbo aan ze voorschotelde. Een geliefd personage. Alleen hij krijgt hier weinig screentijd. Het sprookjesgegeven "goud maakt hebberig en niet gelukkig" is zó plat uitgewerkt en geacteerd dat de film me als geheel onverschillig maakte.

Nee, als tweeluik had dit verhaal meer vlees op de botten gehad. Zonde...

Tomhamoen
zondag 11 januari 2015 om 23:16
Waardering: 3.5 / 5

Veel hebben de personages in dit verhaal inderdaad niet te doen, maar wat ze doen is goed ook al had er her en der wat uitgewerkt mogen worden en her en der wat uitgehaald. De rol van Bilbo vond ik echter prima. Net als in het boek staat hij hier op de achtergrond en verbaast zich over de ellende van oorlog.

De oorlog is zoals Jackson dat kan opgezet: Met een stukje schaken. De verfijning mist, maar dat vergeef ik hem. Het zwaarste minpunt is wat mij betreft namelijk dat spoiler de focus en het overzicht worden verloren op de strijd zelf, en ergens de verschillende personages. Dat merk je vooral wanneer 'ineens' de oorlog voorbij is, terwijl daar zo naartoe werd gewerkt in serie en film zelf. spoiler

Maar heb ik spijt? Ben ik ontevreden? Nee. Maar meer dan 3,5/5 kan ik het nú niet geven denk ik.

Ramon
zondag 26 april 2015 om 18:24
Waardering: 2.5 / 5

Gaaaaap... Jackson bewijst hiermee zelf hoe slecht het idee was om The Hobbit over drie films uit te smeren en er vervolgens kunstmatig van alles bij te verzinnen. Het helpt niet dat de vele gevechten mijn aandacht niet vast konden houden, wat grotendeels komt door het overdaad aan cgi en het gebrek aan echte acteurs met prachtige kostuums en make-up.

Hagar
maandag 20 november 2017 om 16:25
Waardering: 2.5 / 5

Tja, deze film deed me weinig. De karaktermoord van Thorin is vrij subtiel gebracht, maar desondanks zeer merkbaar, en inderdaad, de veldslagen missen focus. Bilbo loopt overal maar een beetje rond. Wederom kon het subplot van spoiler Sauron spoiler me bekoren, maar dat is weinig, en het feit dat een subplot interessanter is dan de rest is zorgwekkend.
Dus... Helaas. Ik kijk voortaan denk ik slechts deel 2 van deze reeks, en daarvan neem ik genoegen met slechts de tweede helft. Knipoog

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar