FilmCentrum

Registreren

Largo Winch

Largo Winch
Waardering: 3 / 5
5 stemmen

Jaar: 2008
Regie:
Jérôme Salle
Cast:
Tomer Sisley
Kristin Scott Thomas
Miki Manojlovic
Genre: Avontuur / thriller
Lengte: 108 minuten
IMDb: 6.4 (14.162 stemmen)
Distributeur: Wild Bunch
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik

Reacties (4)

Tomhamoen
woensdag 5 augustus 2009 om 22:53
Waardering: 3.5 / 5

De DVD van deze film is sinds deze week te huur en vanaf eind deze maand te koop in Nederland.

Nohands
zaterdag 9 juli 2011 om 10:12
Waardering: 3 / 5

Mooi film, aardig verhaal, schitterende beelden en omgevingen en aktie, en de hoofdrolspeler Tomer Sisley is een man met charisma, ik hoop nog veel films met deze man te mogen zien in de toekomst!!

GrayFox
zaterdag 9 juli 2011 om 20:24

Walter
dinsdag 23 september 2014 om 13:42
Waardering: 4 / 5

de stripreeks Largo Winch heeft drie pijlers. in willekeurige volgorde zijn dit: 1) avontuur 2) exotische locaties en 3) financiële intriges. de moeilijkheid zat-em natuurlijk in het vertalen van die derde pijler. stripscenarist Van Hamme heeft in soms twee pagina's nodig om ingewikkelde financiële constructies uit te leggen - als je die constructies niet begrijpt, is de spanning niet echt invoelbaar - en hoe doe je dat in een film, zonder dat die vre-se-lijk saai wordt? en hoe maak je een soepel verhaal van nota bene vier (!) stripverhalen, die bommetje vol informatie zitten? en hoe denk je dan óók nog eens het personage Largo te introduceren, zónder dat het wat gekunsteld wordt? nou: zo dus.

het scenario is het grootste pluspunt van Largo Winch. als het verhaal eenmaal op gang is - wat even duurt, maar er moet dan ook nogal wat worden uitgelegd - dan dendert het als een malle door naar het zinderende einde. zeker de laatste twintig minuten bevatten nog wat aardige plottwists - waar ik fan van ben - die - gelukkig! - sterk afwijken van die in de boeken.

de schrijvers hebben er goed aan gedaan uit het bronmateriaal wat kersjes te plukken en zelf twee kersjes toe te voegen: een broer en een majordomus voor Largo, die laatste niet te verwarren met de love-interest van Pennywinkle in Venetië zien... En sterven. zowel de broer als de majordomus is een sterk karakter. verder zijn ze niet bang geweest aan bekende personages een aardige draai te geven. zo is Dwight Cochrane ineens een vrouw en is Freddy Kaplan iets ouder en menselijker gemaakt. de film-Freddy lijkt een combinatie van de strip-Freddy en John Sullivan (wat verklaart waarom laatstgenoemde maar is geschrapt). de filmmakers hadden er goed aan gedaan Pennywinkle ook te schrappen. ze doet welbeschouwd niets en feitelijk neemt Largo's majordomus haar rol over.

het enige storende minpunt is dat de personages op de meest onverwachte momenten Frans spreken. (waarom toch?)

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Drive My Car
OSCARS [Oscars] West Side Story
OSCARS [Oscars] The Power of the Dog
OSCARS [Oscars] Licorice Pizza

Updates

Reacties

Forum

Nope