FilmCentrum

Registreren

The Lego Movie

The Lego Movie
Waardering: 4 / 5
13 stemmen

Alternatief: Lego: the Piece of Resistance
De Lego Film
Jaar: 2014
Regie:
Phil Lord
Christopher Miller
Cast:
Will Arnett
Elizabeth Banks
Craig Berry
Genre: Animatie / actie / komedie
Lengte: 100 minuten
Première: 12 februari 2014
IMDb: 7.8 (265.385 stemmen)
Distributeur: Warner Bros
Kijkwijzer: Afgeraden voor 6 jaar en jonger Geweld
Het brave Lego-figuurtje Emmet wordt door een misverstand aangezien als de 'speciale' die de wereld zal redden. Hij gaat met een bont gezelschap op missie om een eind te maken aan het schrikbewind van de boosaardige tiran President Business.

Trailer

Reacties (4)

Tomhamoen
vrijdag 28 februari 2014 om 22:23
Waardering: 4.5 / 5

Deze film word niet alleen gered door zijn aardige doch wat standaard verhaal en de waanzinnige legoconstructies (wat dat betreft had de film in imax moeten worden uitgebracht), maar ook door zijn briljante humor die niet per definitie iets te maken heeft met de fantastische combinaties die er met Lego (en ik meen zelfs...playmobile) worden gemaakt.

EdwinBeek
woensdag 5 maart 2014 om 20:42
Waardering: 4 / 5

Sceptisch was ik toen ik voor het eerst de plannen van de "Lego-film" hoorde. Verrast toen ik de trailer zag. En nu positief na het ding gezien te hebben. Eén lange commercial? Maar dan wel zéér entertaining!

Wat maakt deze film zo vermakelijk? Het feit dat alles waar Lego voor staat op een goede manier is uitgebuit. Een trein kan tijdens een achtervolging snel omgebouwd worden tot vliegtuig. Gezichtjes en kostuums zijn inwisselbaar en alle IP's lopen dwars door elkaar heen; Star Wars, Batman, Turtles enz. Dit levert bij vlagen hilarische humor op. En het verhaal doet mee met de gekte. De (kleffe) twist aan het eind voel je al van verre aankomen, maar is een goed middel om toch nog wat structuur te creëren.

En dan de animatie en vormgeving; ALLES is van Lego en BEWEEGT zoals Lego. Men heeft (hoera) gekozen voor de bewegingsbeperkingen van het speelgoed en 't staat garant voor 40% van de humor. Perfecte keuze.

En was het personage President Business nu een steek naar Pixar-baas Lasseter met z'n "denktank" en geknuffel op de werkvloer (brrr) of zie ik hier te véél in?

Ramon
zondag 8 juni 2014 om 21:35
Waardering: 4 / 5

Everything is awesome! Phil Lord en Christopher Miller hebben het weer voor elkaar gekregen om een vreemd concept naar een sterk eindresultaat te brengen. Het verhaal zakt een paar keer eventjes in, maar dendert over het algemeen in sneltreinvaart door en blinkt vooral uit in de sterke humor. Mag Will Arnett voortaan altijd de stem van Batman verzorgen?

Hagar
vrijdag 10 juli 2015 om 16:37
Waardering: 2.5 / 5

Toen de Lego film in de bios kwam, was ik niet geinteresseerd. Ik raakte pas geinteresseerd toen ik echt leuke reacties hoorde van mensen, en ook las hier op de site. Ik had mijn verwachtingen dus aangepast naar "okee, ik ga me hiermee wel vermaken!".
Misschien had ik dat moeten laten...
De betere grappen hebben mijn mondhoeken duidelijk omhoog doen gaan, maar dat waren dan wel alleen de betere.
Veel andere pogingen ("First try!"Knipoog deden me eerder hoofdschudden.
De setup van Emmett als 'regular guy' werkt voor mij niet, en de humor die kleeft aan het personage van Vetruvius ook niet.
Een plotpunt (spoiler Laten we allemaal doen wat de slechterik niet van ons verwacht: Volgens de instructies werken... Waarop je te zien krijgt wat er gebeurt als de geweldige 'master builders' zich uit hun comfort zone bewegen. Met andere woorden: We doen NIET ons best, en daarmee slagen we! spoiler) deed me zelfs denken aan een verhaal dat ikzelf ooit geschreven heb, en bij sommigen op deze site wellicht bekend is (Herlees de climax eens van Walters Western).
Wat werkte dan wel?
Nou.... Allereerst Everything is Awesome.... De referenties naar dat nummer waren best geinig, en de uitvoering ervan in het begin ook.
Ook de rare combinaties tussen diverse lego werelden is leuk.
De beste 'grap' vond ik nog wel dat je met enige regelmaat de serienummers van de Lego blokjes in beeld ziet. Om de een of andere reden deed me dat steeds weer gniffelen.
En ja, Batman is leuk (Op "first try" na).
Ook hoe de lego wereld en de echte wereld verwoven zijn bevalt me, hoewel het inderdaad wel wat zoetsappig wordt.
En dat er grotendeels is gehouden aan de beperkingen die legopoppetjes met zich meebrengen is erg leuk gedaan.
Al met al: Een film waar ik waarschijnlijk meer van had kunnen genieten als ik had gedacht dat het een prutfilm was. Dat is het niet, maar top is anders.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

NETFLIX [Netflix Original] Roma
BIOSCOOP [Bioscoop] Spider-Man: Into the Spider-Verse
OSCARS [Oscars] Get Out
OSCARS [Oscars] Lady Bird

Updates

Reacties

Forum

The Favourite