FilmCentrum

Registreren

Rio 2

Rio 2
Waardering: 2,5 / 5
3 stemmen

Jaar: 2014
Regie:
Carlos Saldanha
Cast:
Jesse Eisenberg
Anne Hathaway
Jemaine Clement
Genre: Animatie / avontuur / komedie
Lengte: 101 minuten
Première: 9 april 2014
IMDb: 6.3 (91.175 stemmen)
Distributeur: Warner Bros
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 6 jaar Geweld
Het leven is letterlijk een jungle voor Blu, Jewel en hun drie kinderen. Als ze voor een familiereünie de magische stad verlaten en het regenwoud ingaan, krijgt Blu het aan de stok met twee pittige tegenstanders: zijn schoonvader en een op wraak beluste Nigel.

Trailer

Reacties (1)

EdwinBeek
maandag 14 april 2014 om 21:20
Waardering: 3 / 5

De dieren in deze film behoren naar mijn idee tot één van de best gemodelleerde CGI-characters tot nu toe. Prachtige, cartooneske vormen en met meer krullen dan een Anton Pieck-illustratie. De beesten squashen, stretchen, stuiteren alle kanten op en doen hiermee niet onder voor getekende 2D personages. Vergeleken met hun oudere CGI is het Blue Sky Studios gelukt meer leven in de karakters te blazen.

Een ander ingrediënt dat daar voor moet zorgen is natuurlijk het verhaal. En helaas stuitert ook die alle kanten op. Ik heb nog nooit zoveel verhaallijntjes en personages in één animatiefilm gezien. En daarbij komt dat ALLE personages zich nog gekker gedragen dan een Looney Tune. En dat zegt wat. De ontroeringsmomentjes zijn hierdoor natuurlijk vakkundig om zeep geholpen en de winst hiervan is een extra schaterlach. Maar ja, die waren al talrijk aanwezig.

Ik zou het zo fijn vinden als animatiefilms die lach eens wat meer naar de achtergrond drukken en karakters creëert waar ik als kijker oprecht in geloof. Maar dat is niet de trend op dit moment...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire