FilmCentrum

Registreren

Star Wars: The Force Awakens

Star Wars: The Force Awakens
Waardering: 4 / 5
18 stemmen

Alternatief: Star Wars: Episode VII
Jaar: 2015
Regie:
J.J. Abrams
Cast:
Daisy Ridley
John Boyega
Oscar Isaac
Genre: Actie / avontuur / fantasie
Lengte: 135 minuten
Première: 16 december 2015
IMDb: 8.1 (658.949 stemmen)
Kijkwijzer: Afgeraden voor 12 jaar en jonger Geweld Angst
Wanneer Luke Skywalker verdwijnt moeten enkele jonge helden samenwerken om te voorkomen dat de rebellen worden verslagen door de First Order, waarbij ze hulp krijge van oude bekenden.

Trailer

Reacties (13)

Tomhamoen
donderdag 17 december 2015 om 23:04
Waardering: 4.5 / 5

Een instant klassieker dankzij zijn goede mix van oud, nieuw, terzijdige en daardoor niet storende oneliners en een interessante invulling.

Walter
vrijdag 18 december 2015 om 14:29
Waardering: 3.5 / 5

het enige waar ik in geïnteresseerd ben: hoe was Daniel Craig? :-p

Ramon
vrijdag 18 december 2015 om 15:14
Waardering: 4.5 / 5

@Walter: zijn rol is vermoedelijk uitgelekt en zal ik hier niet spoilen, maar indien het klopt is het briljant Knipoog

MRDammann
zaterdag 19 december 2015 om 22:35
Waardering: 4 / 5

Ja, wat een fantastische film. Vanaf de eerste minuut. De film waar ik als Star Wars liefhebber en als filmliefhebber op gewacht heb.

Daarnaast zegt het ook wel genoeg dat er tweemaal geklapt werd tijdens de film. Heb ik ook nog nooit mee gemaakt.

Nohands
zondag 20 december 2015 om 15:15
Waardering: 5 / 5

fantastische film, heeft meer dan aan al mijn verwachtingen voldaan!! Verhaal/script was TOP en de cast ook, eigenlijk ALLES was PERFECT!

Actie,humor,beetje liefde, verschrikkelijke mooie beelden en scenes , adembenemend mooi soms!!

J.J. Abrams is gewoon de meester, ik zat af en toe te denken had hij en Disney de Terminator rechten ook maar gekocht en er zoiets moois en perfects als dit van gemaakt!!

Heb de film in IMAX 3d gezien, ga hem zeker nog een keer kijken. Daniel Craig over het hoofd gezien helaas...

Had het liefst in mijn enthousiasme ook willen klappen op het eind, maar mezelf netjes ingehouden Knipoog

EdwinBeek
zaterdag 9 januari 2016 om 16:49
Waardering: 4 / 5

Ik ben niet de juiste persoon om vast te stellen hoezeer deze Star Wars recht doet aan eerdere delen. Heb alleen de eerst gemaakte trilogie gezien en dan nog om er i.i.g. weet van te hebben. De nieuwe trilogie liet ik destijds passeren. Het zijn gewoon niet mijn soort films. Maar begrijp volledig als mensen hier enthousiast over kunnen worden. Wilde het nu toch wel eens meemaken, zo'n groot film-event. In 3D op IMAX-formaat. The whole shebang.

En enthousiast waren ze in de zaal. Een vrouw van midden veertig zat telkens in haar handen te klappen als er volgens haar iets goeds gebeurde op het scherm. Dolle pret. Een volwassen man zat voortdurend stil z'n neus op te halen nadat spoiler Han Solo de diepte in viel. spoiler

Ook ik heb mij prima vermaakt. Lekkere score. Aangenaam ritme. En al gingen veel verwijzingen (en Daniel Craig) langs mij heen; het verhaal kon ik met slechts de kennis van de eerste trilogie prima volgen. Vond dat Daisy Ridley en Adam Driver zeer goed spel gaven. Ook de oude Ford had nog genoeg charme om de zaal mee in te pakken.

De makers leken netjes het fanlijstje af te hebben gevinkt. Goedkeuring overheerste in de zaal. Het volgende deel zal ongetwijfeld meer stof doen opwaaien, gok ik. Voor nu is de missie geslaagd. Vertrouwen gekweekt bij de fans. Nieuwe frisse gezichten in de startblokken en het merendeel van de spoiler oude garde spoiler netjes uitgeleid...

Hagar
zondag 10 januari 2016 om 11:39
Waardering: 3 / 5

Ik heb me vermaakt met deze film, ik kan niet anders zeggen. Ondanks dat ik evenmin als Edwin een liefhebber ben. Ik heb de nieuwe trilogie indertijd in de bios gezien, en was niet onder de indruk. Deze is beter!
Dat gezegd hebbende.... Ik vind het teveel een remake van episode 4. HEEEEEEEEEL veel overeenkomsten, helaas. Dat vind ik ronduit het zwakste punt van de film. Ook omdat sommige elementen voor het verhaal niet erg logisch zijn, maar erin lijken te zitten om de link naar die film te versterken.
Maar goed, men wil het publiek geruststellen dat de franchise in goede handen is. Whatever. Het levert voor mij een matte, verrassingsloze, maar adequate film op.
Inderdaad veren in hun konten voor de nieuwe cast! Hoofdrol Finn was misschien geen uitspringer (zij het niet slecht), maar eigenlijk zo'n beetje alle anderen wel! Ook complimenten voor de vele practical effects, MAAR OOK voor de CGI! Want spoiler Maz Kanata vond ik een erg mooi uitgewerkt personage! spoiler

Walter
woensdag 11 mei 2016 om 08:30
Waardering: 3.5 / 5

een vermakelijke film, maar - helaas - niet meer dan dat. mooie scènes, grappige dialogen, leuk gebruik van bekende karakters, maar niks memorabels. jammer de bammer.

Walter
donderdag 12 mei 2016 om 09:00
Waardering: 3.5 / 5

even uit interesse: werd er in de bioscoop geklapt toen Han en Chewie in beeld kwamen? (if so, dan lijkt me dat geen verdienste van de regisseur. moest hier even aan denken omdat ik heb meegemaakt dat er tijdens de vertoning van Skyfall werd geklapt, omdat er een auto in beeld verscheen. woehoe, heel knap hoor.)

MRDammann
donderdag 12 mei 2016 om 15:27
Waardering: 4 / 5

@Walter: op dat moment werd er zeker geklapt, bij mij werd er ook nog geklapt toen de letters van Star Wars in beeld verscheen. Is inderdaad absoluut geen verdienste van de regisseur, maar zegt wel heel wat over de populariteit van deze franchise.

Ramon
zondag 15 mei 2016 om 14:15
Waardering: 4.5 / 5

@Walter: bij ons werd er op meerdere momenten geklapt, o.a. bij spoiler het "duimpje" van BB-8 spoiler

TomMDP
maandag 16 mei 2016 om 14:09
Waardering: 4.5 / 5

Ik snap niet waarom mensen klappen naar een scherm. Het enige wat dat doet is andere kijkers uit de film halen.

Ramon
maandag 16 mei 2016 om 14:29
Waardering: 4.5 / 5

Dat hangt van de situatie af. Ik zat op woensdagochtend bij de eerste landelijke voorstelling - vol met fans dus, dan is het niet zo vreemd als uiting van enthousiasme.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

The Lion King