FilmCentrum

Registreren

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children
Waardering: 3 / 5
9 stemmen

Alternatief: Peregrine's Home For Peculiars
Jaar: 2016
Regie:
Tim Burton
Cast:
Eva Green
Asa Butterfield
Samuel L. Jackson
Genre: Avontuur / fantasie
Lengte: 127 minuten
Première: 29 september 2016
IMDb: 6.7 (162.642 stemmen)
Distributeur: Warner Bros
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst
Jake ontdekt een mysterie dat deze wereld en tijd overstijgt. Dankzij aanwijzingen ontdekt hij een geheim toevluchtsoord: mevrouw Peregrine's weeshuis voor bijzondere kinderen. Maar als Jake kennismaakt met de bewoners en hun bijzondere gaven, realiseert hij dat veiligheid slechts een illusie is. Er schuilt gevaar in de vorm van krachtige, verborgen vijanden. Jake moet uitzoeken wie er echt is, wie hij kan vertrouwen en wie hij werkelijk is.

Trailer

Reacties (2)

Ramon
woensdag 4 januari 2017 om 22:03
Waardering: 3 / 5

Tim Burton zet hiermee weer een stap in de goede richting, maar veel meer dan een opeenhoping van interessante concepten is het niet echt. Vermakelijk, laten we hopen dat Burton dit doorzet en echt weer zijn oude magie terug kan laten keren.

Hagar
woensdag 8 september 2021 om 22:29
Waardering: 3 / 5

Een ietwat verbazingwekkende mix van elementen in deze film. Hoewel deze film duidelijke Burtoneske ontwerp elementen mist, voelt het wel degelijk als een Tim Burton film. Die zijn, mijns inziens, zelden perfect, en deze film is geen uitzondering. Desondanks, zoals Ramon al aangeeft, het is een duidelijke stap in de juiste richting voor Burton.
De special effects lijken vooral stop motion. Of het dat echt is, of dat het slechts zo lijkt maakt niet uit, het past in de stijl. De emotionele snaar wordt geraakt in de relatie tussen het hoofdpersonage en diens grootvader, en alles balanceert op het lijntje tussen fantasie en tamme horror. Wat de film mist zijn sterke en uitgesproken personages, maar verder is het een zeer vermakelijke film!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Judas and the Black Messiah
OSCARS [Oscars] Nomadland
OSCARS [Oscars] Minari
OSCARS [Oscars] Sound of Metal

Updates

Reacties

Forum

The French Dispatch