FilmCentrum

Registreren

Blade Runner 2049

Blade Runner 2049
Waardering: 5 / 5
2 stemmen

Jaar: 2017
Regie:
Denis Villeneuve
Cast:
Harrison Ford
Ryan Gosling
Ana de Armas
Genre: Sciencefiction / thriller
Lengte: 163 minuten
Première: 5 oktober 2017
IMDb Top 250: #56
Kijkwijzer: Afgeraden voor 16 jaar en jonger Geweld
Een nieuwe "blade runner" ontdekt een lang verborgen geheim dat totale chaos kan veroorzaken. Zijn ontdekking leidt tot een speurtocht naar de voormalige "blade runner" Rick Deckard, die al dertig jaar vermist wordt.

Trailer

Reacties (1)

MRDammann
zondag 8 oktober 2017 om 14:17
Waardering: 4.5 / 5

De originele Blade Runner is een favoriete film van mij. Staat dan ook niet voor niets in mijn top 5 films aller tijden. De verwachtingen voor deze film waren dan ook hooggespannen. Dit vervolg overtreft echter mijn verwachtingen met verve.

Natuurlijk had ik verwacht dat dit een goede film zou zijn, de regisseur is bijvoorbeeld al heel interessant. Vorig jaar maakte hij het meesterwerk Arrival, maar met deze film evenaart hij minstens het niveau van zijn vorige film. Net zoals in de vorige film is het verhaal van ondergeschikt belang, het zijn meer de visuals en de acteurs die de film maken. Qua visuals kan deze film zich meten met het origineel, het is echt beeldschoon, misschien eindelijk de Oscar voor Roger Deakins?

Sylvia Hoeks zit vaker in de film dan ik had verwacht en doet het erg goed, net zoals de meeste andere acteurs en actrices. Ik heb me alleen behoorlijk gestoord aan het acteren van Jared Leto. Behoorlijk over de top en het haalde me echt uit de film.

Tenslotte is de soundtrack ook erg goed. Zimmer en Wallfisch namen het over van Johansson, en hoewel ik een groot fan van de laatste ben is het een mooie soundtrack, mooi in de lijn van Vangelis.

Blade Runner 2049 is een film die je bij de kladden pakt en je in de wereld zuigt waardoor de film heel intensief aanvoelt. Een waardig vervolg op de klassieker.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Log in via Facebook Log in via Facebook Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] mother!
BIOSCOOP [Bioscoop] It
BIOSCOOP [Bioscoop] Dunkirk
OSCARS [Oscars] Hidden Figures

Nieuws

Reacties

Forum

It