FilmCentrum

Registreren

Blade Runner 2049

Blade Runner 2049
Waardering: 4 / 5
9 stemmen

Jaar: 2017
Regie:
Denis Villeneuve
Cast:
Harrison Ford
Ryan Gosling
Ana de Armas
Genre: Sciencefiction / thriller
Lengte: 163 minuten
Première: 5 oktober 2017
IMDb: 8.0 (448.443 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld
Een nieuwe "blade runner" ontdekt een lang verborgen geheim dat totale chaos kan veroorzaken. Zijn ontdekking leidt tot een speurtocht naar de voormalige "blade runner" Rick Deckard, die al dertig jaar vermist wordt.

Trailer

Reacties (3)

MRDammann
zondag 8 oktober 2017 om 14:17
Waardering: 4.5 / 5

De originele Blade Runner is een favoriete film van mij. Staat dan ook niet voor niets in mijn top 5 films aller tijden. De verwachtingen voor deze film waren dan ook hooggespannen. Dit vervolg overtreft echter mijn verwachtingen met verve.

Natuurlijk had ik verwacht dat dit een goede film zou zijn, de regisseur is bijvoorbeeld al heel interessant. Vorig jaar maakte hij het meesterwerk Arrival, maar met deze film evenaart hij minstens het niveau van zijn vorige film. Net zoals in de vorige film is het verhaal van ondergeschikt belang, het zijn meer de visuals en de acteurs die de film maken. Qua visuals kan deze film zich meten met het origineel, het is echt beeldschoon, misschien eindelijk de Oscar voor Roger Deakins?

Sylvia Hoeks zit vaker in de film dan ik had verwacht en doet het erg goed, net zoals de meeste andere acteurs en actrices. Ik heb me alleen behoorlijk gestoord aan het acteren van Jared Leto. Behoorlijk over de top en het haalde me echt uit de film.

Tenslotte is de soundtrack ook erg goed. Zimmer en Wallfisch namen het over van Johansson, en hoewel ik een groot fan van de laatste ben is het een mooie soundtrack, mooi in de lijn van Vangelis.

Blade Runner 2049 is een film die je bij de kladden pakt en je in de wereld zuigt waardoor de film heel intensief aanvoelt. Een waardig vervolg op de klassieker.

EdwinBeek
zondag 12 november 2017 om 19:19
Waardering: 4 / 5

De nieuwe Blade Runner is een plaatje. De abstracte stijl in decors en composities loodst de vertrouwde wereld overtuigend 2017 in. Met een verhaal als een vage puzzel die langzaam ophelderd. Hoewel de schrijvers grootse vragen stellen aan de kijker, is het verhaal in de essentie vrij simpel. Toch rekt men de film op tot bijna 3 uur met lange shots van vliegende autootjes in weidse landschappen. Goed voor de sfeer, maar ten koste van tempo.

De score van Zimmer komt uit hetzelfde universum als die van Vangelis, al creëert het eerder een soundscape dan melodieën. Zimmer haalt soms agressief uit. Ik bedoel; er gebeurde letterlijk NIETS op het scherm en de muziek zwol aan alsof zo'n beetje de kosmos ontplofte. Dat klonk lekker, maar voelde misplaatst.

De cast volstond zonder uitschieters. Gosling's onderkoelde manier van acteren wekte weer weinig emotie bij me op. Jammer voor een film die de vraag stelt; wanneer stopt A.I en begint 'leven?'En al worden er veel tranen vergoten; de cast voelt koud. Nu blinkt ook het origineel met Ford niet uit in gevoeligheid, met uitzondering van Rutger Hauer. In dit deel schreef men de vriendinnetjes-robot Joi om tragiek in de film te brengen. Met succes.

De film voelt vaak als een diepgravende, afstandelijke droom wanneer muziek en beeld je hypnotiseren. Een zen-achtige kwaliteit die op sterven na dood is in het commerciële en snelle Hollywood. Dat hier óók plek voor blijkt te zijn in de mainstream-programmering is een fijne constatering.

Ramon
zondag 18 maart 2018 om 15:07
Waardering: 4 / 5

Inmiddels twee keer gezien en net zo van genoten als de eerste keer in de bioscoop. Een zeer passend vervolg dat geen simpele herhaling is van dat verhaal, maar een andere invalshoek rondom de vraag "wat is menselijkheid".

Villeneuve bewijs (alweer) een van de meeste interessante regisseurs van deze generatie te zijn en de film benadrukt dat hij een zeer goede keuze kan zijn voor de nieuwe verfilming van Dune.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum

Monster Hunter