FilmCentrum

Registreren

Jurassic World

Jurassic World
Waardering: 3.5 / 5
16 stemmen

Alternatief: Jurassic Park 4
Jaar: 2015
Regie:
Colin Trevorrow
Cast:
Chris Pratt
Bryce Dallas Howard
Ty Simpkins
Genre: Actie / avontuur / sciencefiction
Lengte: 124 minuten
Première: 11 juni 2015
IMDb: 7.0 (451.504 stemmen)
Distributeur: United Int. Pictures
Kijkwijzer: Afgeraden voor 12 jaar en jonger Geweld Angst
22 jaar na de gebeurtenissen uit Jurassic Park is het eiland Isla Nublar eindelijk omgebouwd tot een volledig functionerend pretpark genaamd Jurassic World. Owen maakt deel uit van een groep medewerkers die niet alleen werkt in Jurassic World, maar ook op het eiland woont. Samen onderzoeken zij het gedrag van de dinosaurussen. Een aantal onderzoekers experimenteert met de genen van bestaande dinosauriërs, hetgeen resulteert in een levensgevaarlijke dreiging.

Trailer

Reacties (9)

Walter
dinsdag 16 juni 2015 om 08:51
Waardering: 4 / 5

ik had er eerlijk gezegd een hard hoofd in - een overdaad aan cgi, Chris Pratt die velociraptors traint, een genetisch gemanipuleerde mega-T-Rex, ... - maar wow, Jurassic World is een ontzettend toffe film die steeds precies de juiste toon aanslaat. op het verhaal, de dialogen - erg vermakelijk -, de actiescènes en, welja, de schrikmomenten heb ik niks aan te merken. de tijd zal moeten leren of de cgi overtuigend blijft. (ik denk het niet.)

TomMDP
zondag 21 juni 2015 om 15:21
Waardering: 3.5 / 5

For survival!

Hagar
maandag 22 juni 2015 om 11:25
Waardering: 4 / 5

Iedere film die mij naar buiten doet lopen met het gelukkige gevoel van een klein jongetje die een spannende film in de bioscoop heeft gezien is een goeie.
De film maakte me letterlijk als een kind zo blij. Dat wil niet zeggen dat het per definitie een hele goede film is zonder minpunten! Maar als het doel van een film is om 'suspension of disbelieve' te creeeren, deed deze dat met verve! Het bleef misschien ongeloofwaardig, maar ik werd er zonder bezwaar in meegezogen.

Wat zijn de minpuntjes? Nou ja, het verhaal zelf is bij tijd en wijle wat vergezocht.
spoiler Neem de grote boze dino van deze film: Men heeft een nieuwe dino gecreeerd door wat diersoorten door elkaar te husselen. Is het dan niet frappant dat dit monster alle sterke kanten van al die dieren heeft, maar geen van de zwaktes?.... Terwijl ze er rond voor uitkomen dat ze niet ALLES weten van GEN-technologie? Het hebben van camouflage was bijvoorbeeld een totale verrassing, evenals de mogelijkheid te communiceren met raptors. spoiler
Nou ja, vooruit. Ik neem het voor lief, want het levert vermaak op! Met karrevrachten tegelijk!

Wat is er dan zo goed? Wel, de CGI is duidelijk met sprongen vooruit gegaan, en ik kon dan ook erg genieten van de dino-pracht! De acteurs zijn misschien vermakelijk, maar de ware hoofdrollen zijn de dino's. En het nieuwe monster is een erg aangename toevoeging aan de Jurassic familie!!
Maar het is vooral het gevoel dat goed zit. Ja, de verrassing is ervanaf, en dat weet de film ook. Het doet geen pogingen de dino's naar een mooie opbouw te leiden. Alles wordt frontaal in beeld gebracht, en waarom ook niet? Iedereen weet waar ze voor komen...
Maar ook het pretpark gevoel klopt. Je hebt het idee dat het een park is waar je zelf naartoe zou kunnen, en een mooi park ook, eentje waar iedereen meteen heen zou willen! Ook dat gevoel van spanning dat de bezoekers hebben komt over op het publiek. En dat maakt dat ik met dezelfde adrenaline rush naar deze film zat te kijken als ik waarschijnlijk zou doen in het karretje van Fata Morgana in de Efteling.
Al met al: een hele fijne toevoeging aan de reeks! Niet beter dan deel 1, maar waarschijnlijk wel beter dan deel 2, en zeker weten beter dan deel 3!

EdwinBeek
maandag 22 juni 2015 om 22:07
Waardering: 3 / 5

De nieuwigheid is er af en dat weet men. Op de achtergrond wordt nog eens achteloos een geitje naar binnen gewerkt door een T-rex, terwijl we op de voorgrond geacht worden een telefoongesprek te volgen.

Dankzij de hersenloze personages stapelen dommigheden zich vlot op en toffe situaties zijn hiervan het resultaat. Want als kijker willen we natuurlijk zo snel mogelijk dat de pleuris uitbreekt. Het weinig beklijvende familie-gedoe houdt te boel hier maar op. Iets met carrière-tantes en dat het hebben van kinderen verantwoording met zich meebrengt ofzo. Gebracht door een matte cast. Stereotypes waren er ook al in deel 1, maar daar deed de casting nog veel goeds.

Dan de dino's. De Mosasaurus krijgt een aantal prachtige shots toebedeeld. Helaas bleef de Indominus Rex qua ontwerp niet bij me hangen. Daar hadden de raptors en T-rex in deel 1 geen last van. Dat waren karakteristieke ontwerpen. Ook het geluid had in deel 1 véél meer eigen smoel dan hier. Doch; scenes die Hitchcock weer even in herinnering roepen (zoals hier The Birds) kan ik waarderen.

Afijn, ik ben nu eenmaal zoals zovelen verknocht aan het eerste deel en dat kan geen enkel vervolg nog toppen. Ze kunnen slechts vermakelijk zijn zoals deze Jurassic World.

Edwin
zondag 12 juli 2015 om 12:02
Waardering: 2.5 / 5

Tegenvaller. De naam Jurassic World wekt vanwege zijn revolutionaire bron hoge verwachtingen, maar zelfs lage verwachtingen weet de film niet waar te maken.
Mijn grootste probleem is het gebrek aan karakter ontwikkeling, omdat spoiler de meestal personages elkaar bpas halverwege de film tegenkomen spoiler. Verder is de CGI vast indrukwekkend, maar gewoonweg lastig waar te nemen vanwege de 3D brillen. Ik blijf volhouden dat 3D op 24fps afdoet aan de ervaring, en überhaupt heb ik nog nooit een 3d bril gekregen in de bioscoop waar geen bleeding optradt.
Platte personages, paar grappige vondsten, maar een teleurstellende blockbuster.

Tomhamoen
zaterdag 18 juli 2015 om 23:25
Waardering: 4 / 5

Het scenario/de montage had nog wat bijgeschaafd mogen worden, het weergaloze thema van John Williams wat vaker (en misschien beter?) ingezet maar als je alles goed en wel bekijkt hebben ze hier gewoon hun best gedaan om alle registers open te trekken uit alle genre's die in deze film passen, inclusief een stukje Indiana Jones/Romancing the stone. En dat is nog enigszins geslaagd ook, wat complimenten verdiend.

Een instant klassieker zoals deel 1 met iconische momenten is het niet (hoewel), noch met de grote reeks iconische rollen en acteurs (hoewel) maar ik heb toch zeker geen spijt gehad van mijn 2 uur.

Hagar
dinsdag 4 augustus 2015 om 16:39
Waardering: 4 / 5

Ook een tweede kijkbeurt is helemaal prima! Wel duidelijk dat het een plus is deze film te kijken met mensen die hem nog NIET gezien hebben. Blijkbaar voegt de verrassing, ook als het niet de jouwe is, toch wat toe aan de beleving!

Ramon
vrijdag 13 november 2015 om 22:08
Waardering: 3 / 5

Bij de aankondiging had ik hier een hard hoofd in, maar met de latere trailers en tv-spots begon ik er zowaar in te geloven dat Colin Trevorrow een verfrissende, spannende film in de reeks zou kunnen neerzetten. Helaas...

Jurassic World is de zoveelste stompzinnige actiefilm met een groot budget die weliswaar nergens echt slécht is, maar ook zelden bijzonder. Chris Pratt is leuk in zijn rol en sommige losse actiescènes zijn prima, maar het verhaal is debiel ("jeetje, spoiler hij kan zich camoufleren spoiler" ), de cgi is voor deze tijden niet top-of-the-line en de nieuwe dino die de show moet stelen is ronduit zwak. Daarnaast heeft men nog geprobeerd om wat zwakteboden te verdraaien tot meta-elementen - neem het concept dat "het publiek geen genoegen meer neemt met de oude dino's" - en trappen ze dan alsnog in dezelfde val. Trying to have your cake and eating it...

Walter
donderdag 28 april 2016 om 09:43
Waardering: 4 / 5

ik heb me wederom uitstekend vermaakt met deze naar mijn smaak op alle punten doeltreffende film. het enige minpunt van de dvd-kijkbeurt is dat de dino's er een stuk minder oké uitzien dan in de bioscoop. dat zal iets met de 3D-toestand te maken hebben.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar