FilmCentrum

Registreren

Key Largo

Key Largo
Waardering: 3.5 / 5
2 stemmen

Jaar: 1948
Regie:
John Huston
Cast:
Humphrey Bogart
Edward G. Robinson
Lauren Bacall
Genre: Actie / drama / thriller
Lengte: 100 minuten
IMDb: 7.8 (35.991 stemmen)

Reacties (1)

EdwinBeek
zondag 4 augustus 2019 om 20:56
Waardering: 3.5 / 5

Ik heb nu redelijk wat films gezien van regisseur John Huston, zoals "Moby Dick", "The Maltese Falcon", "The Misfits" "Treasure of the Sierra Madre" en "The African Queen." Vooral laatstgenoemde kon mij erg bekoren, maar dat kwam voornamelijk door de chemie tussen Katharine Hepburn en Humphrey Bogart.

Ik mag nu toch wel concluderen dat Huston iemand is die absoluut vlotte films aflevert en bevolkt met leuke personages. Maar ik mis TE vaak dat beetje extra: méér diepgang, gevoel, emotie of weet-ik-veel-wat. Iets dat ik bij films van tijdgenoten als Billy Wilder of Frank Capra wél zie...

Ook hier is het uitgangspunt meer dan in orde; een ex-soldaat (Bogart) komt door de komst van een tornado vast te zitten in een verlaten hotel met een stel gangsters op het afgelegen eiland Key Largo. Aardige personages die voor leuke groepsdynamiek zorgen, maar de koning van de anti-held "Bogart" heeft hier bijzonder weinig te doen. De show wordt gestolen door gangster-baas Edward G. Robinson. Wanneer de storm aanzwelt, komt de spanning wat meer op gang, maar het geheel heeft dan al een lange aanloop nodig gehad. Verder is daar de prachtige Lauren Bacall (Bogart's vrouw in die tijd) maar de twee tortelduifjes hebben in andere films betere chemie laten zien. Blijft nog over; de mooie zwart/wit-fotografie en aardige trucage-shots in de vorm van schaalmodellen, slow-motion-shots en (waarschijnlijk) vliegtuigmotoren die het eiland in klassieke stijl weg proberen te blazen.

Echt geen onaardige film, maar behalve voor de liefhebbers van klassieke films geen noemenswaardige aanrader. Dan zijn schaarse interesse beter te overtuigen met andere klassiekers.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum

Scoob!