FilmCentrum

Registreren

La Piscine

La Piscine
Waardering: 4 / 5
1 stem

Jaar: 1969
Regie:
Jacques Deray
Cast:
Alain Delon
Romy Schneider
Maurice Ronet
Genre: Misdaad / drama
Lengte: 120 minuten
IMDb: 7.1 (10.260 stemmen)
Distributeur: Filmmuseum
Land: Frankrijk, Italië

Reacties (1)

EdwinBeek
zaterdag 21 juni 2014 om 12:07
Waardering: 4 / 5

Kruising tussen drama en misdaad. Fantastisch stijlvolle jaren '60 film met acteurs die klasse uitstralen.

Een bloedmooi koppel viert vakantie in een mooie villa aan de Cote d'Azûr. Het gedonder begint als een vriend /oude vlam met zijn jonge dochter voor een paar dagen op bezoek komt.

Het verhaal is redelijk te voorspellen, maar de rustige manier waarop het verhaal met langzame shots en voortkabbelende montage uit de doeken wordt gedaan werkt bijna ontspannen. Maar als je tussen de regels door leest is er al snel een onderhuidse spanning te voelen. De schare hoeveelheid tekst verhult dubbele betekenissen en ogen suggereren meer dan duizend woorden. Te lange stiltes zorgen voor ongemak bij de kijker. Heb je geen zin om naar plot en betekenis te 'zoeken' dan is "La Piscine" één van de saaiste films ooit.

Alain Delon speelt de stille, mooie man met blauwe ogen van de onschuld, maar legt een mystiek in de rol die intrigeert. Romy Schneider is wat beter te voorspellen en rekent vakkundig af met haar mierzoete Sissi-films door met de billen bloot te gaan.

Dromerige film die begint als reclame voor een broeierige vakantie en eindigt in een crime-film op z'n Europees. Dat wil zeggen; langzaam zonder actie. Toch kon ik zelf m'n ogen niet van de film afhouden en moest verder kijken.

De film is 2 keer opgenomen; in het Frans en Engels. Heb de Franse gezien en de Engelse gescand. Laatstgenoemde is lachwekkend met alle accentjes. Bekijk de Franse. En niet de trailer hierboven...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Drive My Car
OSCARS [Oscars] West Side Story
OSCARS [Oscars] The Power of the Dog
OSCARS [Oscars] Licorice Pizza

Updates

Reacties

Forum

Bullet Train