FilmCentrum

Registreren

Bambi

Bambi
Waardering: 3.5 / 5
3 stemmen

Jaar: 1942
Regie:
David Hand
James Algar
Cast:
Hardie Albright
Stan Alexander
Peter Behn
Genre: Animatie / drama / fantasie
Lengte: 70 minuten
IMDb: 7.3 (100.737 stemmen)
Het hert Bambi wordt bij zijn geboorte uitgeroepen tot "Prins van het Bos". Wanneer hij ouder wordt raakt Bambi bevriend met andere dieren in het bos, leert hij te overleven, en wordt hij verliefd. Op een dag komen er echter jagers langs, en wordt Bambi gedwongen om net zo moedig te zijn als zijn vader, en de andere herten in veiligheid te brengen.

Reacties (1)

EdwinBeek
donderdag 5 januari 2017 om 13:39
Waardering: 4 / 5

Bijna perfecte film over de "Cirkel van het Leven." Nee, niet die met Elton John. Disney had al in de vroege jaren '40 dit concept uitgewerkt tot een visueel werkje. 2D geanimeerde hertjes en andere bosbewoners, je gaat het van dít hoge, hoge animatieniveau alleen in Bambi zien.

Evenals de poetische achtergronden in olieverf. Of de manier waarop met kleur gigantisch goed en sterk gespeeld wordt. Dialoog is er weinig. Het is beeld wat hier met ons communiceert. Voor een visueel medium geen onaardige keuze. Glimlach Tot zover de technische kant.

Voor sommige volwassenen zal Bambi te kinderachtig of saai zijn. En gek genoeg voor sommige kinderen weer te hard. Vond de mix persoonlijk erg aangenaam. Stampertje is een karakter voor de eeuwigheid. Uitzonderlijk karaktervol stemmetje waarmee de animators aan de haal zijn gegaan. De verschillende seizoenen houden het scherm interessant en het leven in de natuur heeft zo zijn spanningen en emoties. Vooral wat betreft beschermende moeders. Prachtige vertelling...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar