FilmCentrum

Registreren

The Land Before Time

The Land Before Time
Waardering: 4 / 5
2 stemmen

Alternatief: Platvoet
Jaar: 1988
Regie:
Don Bluth
Cast:
Gabriel Damon
Candace Hutson
Judith Barsi
Genre: Avontuur / animatie / fantasie
Lengte: 69 minuten
IMDb: 7.3 (64.587 stemmen)
Een brontosauruswees genaamd Littlefoot (Platvoet) gaat op zoek naar de legendarische Great Valley: een land vol voedsel waar de dino's in vrede kunnen leven. Tijdens zijn reis ontmoet hij vier andere jonge dinosaurussen, en ze moeten samen zien te werken om te overleven.

Reacties (1)

EdwinBeek
vrijdag 1 januari 2016 om 16:31
Waardering: 3.5 / 5

Voor mij één van de betere Bluth-films. Al begreep ik dat Bluth zelf niet te spreken was over het eindresultaat, omdat twee executive producers (ene Mr. Lucas en Mr. Spielberg) achteraf hun eigen wensenlijstje hadden.

Moeten we de producers dankbaar zijn dat ze een vinger aan de pols hielden, of had Bluth z'n eigen gang moeten gaan? Gezien Bluth's latere producties heb ik een vermoeden.

Feit is dat we hier nu charmante characters hebben in een emotioneel geladen film. De score van James Horner voegt ook veel moois toe.

De characters zijn echte peuters die volgens mij genoeg aansluiting vinden met hun leeftijdsgenootjes in de zaal. Maar door de heftige scenes met de T-rex moordmachine Sharptooth worden tere kinderzieltjes in een handomdraai aan gruzelementen geslagen. Dat kregen de makers ook door, want té ruige shots zijn uiteindelijk gesneuveld op de montagevloer. Plus nog wat andere zaken waarvan men dacht dat het voor kinderen niet te begrijpen was. Dit geknip en geplak is soms te merken, helaas; hier en daar gekke continuiteitsfoutjes en een uitleggerige voice-over die op de meest onverwachte momenten fijntjes verteld wat we zojuist gezien hebben. Bah.

Animatie-technisch zeer degelijk. Minpuntje zijn de omgevingen die, hoewel prachtig van kleur en sfeer, weinig diversiteit bevatten. We blijven de hele film lang in dat bruin-oranje rotswerk hangen. Daar had meer in gezeten...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Destroyer