FilmCentrum

Registreren

How to Train Your Dragon 2

How to Train Your Dragon 2
Waardering: 3.5 / 5
8 stemmen

Alternatief: Hoe Tem Je een Draak 2
Jaar: 2014
Regie:
Dean DeBlois
Cast:
Jay Baruchel
Cate Blanchett
Gerard Butler
Genre: Animatie / actie / avontuur
Lengte: 102 minuten
Première: 2 juli 2014
IMDb: 7.9 (236.441 stemmen)
Distributeur: Warner Bros
Kijkwijzer: Afgeraden voor 6 jaar en jonger Geweld Angst
Tijdens een van hun avonturen ontdekken Hiccup en Toothless een geheimzinnige ijsgrot, waar honderden wilde draken en een mysterieuze drakenvlieger leven. Ze raken verzeild in een strijd om de vrede en moeten zich sterk maken voor hun idealen. Alleen samen zijn ze sterk genoeg om de toekomst voor mens en draak veilig te stellen.

Trailer

Reacties (4)

EdwinBeek
woensdag 2 juli 2014 om 22:38
Waardering: 3 / 5

Van alle animatiefilms die Dreamworks de afgelopen jaren heeft uitgebraakt was "How to train your Dragon" naar mijn idee één van de meest geslaagde. Degelijk verhaal, ritme, animatie en zelfs wat personages die emotie opwekten. Prachtige vormgeving met de draken van concept-artist Nicolas Marlet als hoogtepunt. Weliswaar klonk de stem van anti-held Hiccup zo saai en verveeld als de gemiddelde Digros-vakkenvuller, maar goed, je kan niet alles hebben...

Deel 2 is meer van hetzelfde keer 10. Een nare traditie wat betreft Hollywoodse vervolgen. De gemene uithaal van de scriptschrijvers aan het eind doet helaas niets met de emoties. Het geheel mist de subtiliteit van het origineel. Jammer, maar niet dodelijk. Zeker een vermakelijke film, met slechts een handjevol scenes die de tenen doen krommen i.v.m. belegen dramatiek.

Visueel heeft men weer een tandje bijgezet. Dezelfde fantastische vormgeving, maar nu verfijnt met nòg meer detail in textuur en belichting. Een plaatje. Animatie schiet alle kanten op en is zeer druk. Terwijl; less is more. Pixar en Disney weten dat. Nu Dreamworks nog.

Tomhamoen
maandag 11 augustus 2014 om 09:33
Waardering: 3.5 / 5

Minder evenwichtig dan deel 1, maar wel weer een genietbare en prachtig gemaakte film.

Ramon
maandag 29 december 2014 om 22:17
Waardering: 3.5 / 5

How To Train Your Dragon is één van mijn favoriete animatiefilms van de afgelopen jaren, mede dankzij de originaliteit, het gevoel van vrijheid in de vliegscènes en de band tussen Hiccup en Toothless. Die laatste twee elementen zijn nog steeds uiterst solide in dit vervolg, maar het voelt nu allemaal wel wat te bekend aan.

Ik heb me nog steeds erg vermaakt en de animatie is werkelijk om van te smullen, maar DreamWorks had hier geen franchise van moeten maken. Voor de komende jaren staan helaas er nog meer films en een tv-serie gepland, laten we hopen dat daar op zijn minst meer andere ideeën in naar voren komen om het vers te houden.

Hagar
dinsdag 30 december 2014 om 20:06

De TV serie draait al, ik meen dat zelfs deel 3 enorm wankel staat momenteel, en deel 4 is voorgoed afgeknald (hoewel, wat is voorgoed in Hollywood?...).
Dus wees gerust. Glimlach

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Log in via Facebook Log in via Facebook Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Get Out
OSCARS [Oscars] Lady Bird
BIOSCOOP [Bioscoop] Phantom Thread
OSCARS [Oscars] The Post

Updates

Reacties

Forum

Bad Times at the El Royale