FilmCentrum

Registreren

How to Train Your Dragon 2

How to Train Your Dragon 2
Waardering: 3.5 / 5
9 stemmen

Alternatief: Hoe Tem Je een Draak 2
Jaar: 2014
Regie:
Dean DeBlois
Cast:
Jay Baruchel
Cate Blanchett
Gerard Butler
Genre: Animatie / actie / avontuur
Lengte: 102 minuten
Première: 2 juli 2014
IMDb: 7.9 (236.441 stemmen)
Distributeur: Warner Bros
Kijkwijzer: Afgeraden voor 6 jaar en jonger Geweld Angst
Tijdens een van hun avonturen ontdekken Hiccup en Toothless een geheimzinnige ijsgrot, waar honderden wilde draken en een mysterieuze drakenvlieger leven. Ze raken verzeild in een strijd om de vrede en moeten zich sterk maken voor hun idealen. Alleen samen zijn ze sterk genoeg om de toekomst voor mens en draak veilig te stellen.

Trailer

Reacties (5)

EdwinBeek
woensdag 2 juli 2014 om 22:38
Waardering: 3 / 5

Van alle animatiefilms die Dreamworks de afgelopen jaren heeft uitgebraakt was "How to train your Dragon" naar mijn idee één van de meest geslaagde. Degelijk verhaal, ritme, animatie en zelfs wat personages die emotie opwekten. Prachtige vormgeving met de draken van concept-artist Nicolas Marlet als hoogtepunt. Weliswaar klonk de stem van anti-held Hiccup zo saai en verveeld als de gemiddelde Digros-vakkenvuller, maar goed, je kan niet alles hebben...

Deel 2 is meer van hetzelfde keer 10. Een nare traditie wat betreft Hollywoodse vervolgen. De gemene uithaal van de scriptschrijvers aan het eind doet helaas niets met de emoties. Het geheel mist de subtiliteit van het origineel. Jammer, maar niet dodelijk. Zeker een vermakelijke film, met slechts een handjevol scenes die de tenen doen krommen i.v.m. belegen dramatiek.

Visueel heeft men weer een tandje bijgezet. Dezelfde fantastische vormgeving, maar nu verfijnt met nòg meer detail in textuur en belichting. Een plaatje. Animatie schiet alle kanten op en is zeer druk. Terwijl; less is more. Pixar en Disney weten dat. Nu Dreamworks nog.

Tomhamoen
maandag 11 augustus 2014 om 09:33
Waardering: 3.5 / 5

Minder evenwichtig dan deel 1, maar wel weer een genietbare en prachtig gemaakte film.

Ramon
maandag 29 december 2014 om 22:17
Waardering: 3.5 / 5

How To Train Your Dragon is één van mijn favoriete animatiefilms van de afgelopen jaren, mede dankzij de originaliteit, het gevoel van vrijheid in de vliegscènes en de band tussen Hiccup en Toothless. Die laatste twee elementen zijn nog steeds uiterst solide in dit vervolg, maar het voelt nu allemaal wel wat te bekend aan.

Ik heb me nog steeds erg vermaakt en de animatie is werkelijk om van te smullen, maar DreamWorks had hier geen franchise van moeten maken. Voor de komende jaren staan helaas er nog meer films en een tv-serie gepland, laten we hopen dat daar op zijn minst meer andere ideeën in naar voren komen om het vers te houden.

Hagar
dinsdag 30 december 2014 om 20:06
Waardering: 3 / 5

De TV serie draait al, ik meen dat zelfs deel 3 enorm wankel staat momenteel, en deel 4 is voorgoed afgeknald (hoewel, wat is voorgoed in Hollywood?...).
Dus wees gerust. Glimlach

Hagar
dinsdag 5 februari 2019 om 12:47
Waardering: 3 / 5

Tja, deze film kon helaas niet mijn aandacht vasthouden. Ik heb hem uitgezeten, en ben daar wel blij om, aangezien ik het einde sterker vond dan het begin. Maar dat neemt niet weg dat de film niet geweldig is.
Slechterik Drago vind ik vooral irritant. De terugkeer van iemand uit Hiccups verleden is een tikkeltje geforceerd en de timing van alles is wel heel toevallig spoiler Drago staat op het punt alle draken van Hiccups moeder tot zijn leger te voegen als Hiccups reizen hem op hun spoor brengt? spoiler.
De grootste fout die de film mijns inziens maakt (maar dit kan een kwestie van smaak zijn), is dat de focus verschuift. Waar in deel 1 de relatie tussen Hiccup en Toothless centraal stond (en ik al opmerkte dat ik die met zijn vader niet zo geslaagd vond), verschuift de focus hier naar die van Hiccups familie..... Jammer, want als de film zich uiteindelijk herinnert dat Hiccup en Toothless zo'n mooi duo waren, wordt het daadwerkelijk nog een beetje leuk aan het einde.
Visueel zit de film snor, hoewel ik een zwak had voor de minder gedetailleerde character designs van deel 1. Stoort echter niet.
An sich een prima film, maar na het toch wel heel goede deel 1 valt deze helaas tegen.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum