FilmCentrum

Registreren

Still Life

Still Life
Waardering: 4 / 5
3 stemmen

Jaar: 2013
Regie:
Uberto Pasolini
Cast:
Eddie Marsan
Joanne Froggatt
Karen Drury
Genre: Komedie / drama
Lengte: 87 minuten
Première: 20 november 2014
IMDb: 7.4 (5.401 stemmen)
Distributeur: Wild Bunch
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden Grof taalgebruik
John May is een gemeenteambtenaar die belast is met het vinden van nabestaanden van hen die alleen zijn gestorven. Met zijn zeer perfectionistische instelling probeert hij zoveel mogelijk informatie over de overledene te achterhalen, zodat er een passende uitvaart geregeld kan worden waar uiteindelijk niemand anders bij zal zijn dan hij. Wanneer zijn afdeling wordt afgeslankt, zet John alles op alles om voor zijn laatste zaak een waardig afscheid te organiseren.

Trailer

Reacties (1)

Nohands
dinsdag 26 mei 2015 om 11:51
Waardering: 4 / 5

Een trage maar zeer mooi film over een eenzaam persoon die als ambtenaar voor zijn beroep informatie opzoekt en eventuele nabestaande om de overleden persoon nog een fatsoenlijke begrafenis of crematie te kunnen geven. het geeft een goed beeld over hoe het er tegenwoordig mee omgaat met ouderen of alleenstaande mensen, die worden vergeten ofdat ze nooit bestaan hebben. Deze man geeft ze enigszins nog een beetje hun waardigheid terug op zijn eigen manier van doen.
Schitterende rol vanEddie Marsan en een klein rolletje van Joanne Froggatt, wat een mooie vrouw is dat ook!! Mooi drama verfilmd in een somber en kleurloos Engeland.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Destroyer