FilmCentrum

Registreren

The Book Thief

The Book Thief
Waardering: 3.5 / 5
8 stemmen

Jaar: 2013
Regie:
Brian Percival
Cast:
Sophie Nélisse
Geoffrey Rush
Emily Watson
Genre: Drama / oorlog
Lengte: 131 minuten
Première: 27 maart 2014
IMDb: 7.6 (105.877 stemmen)
Distributeur: Warner Bros
Kijkwijzer: Afgeraden voor 12 jaar en jonger Geweld Grof taalgebruik Discriminatie
Liesel wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog naar een pleeggezin gestuurd. Ze leert lezen onder aanmoediging van haar nieuwe familie en Max, een Joodse vluchteling die door hen verborgen wordt gehouden in de kelder. Voor Liesel en Max is de kracht van woorden en verbeelding de enige manier om te ontsnappen aan de ingrijpende gebeurtenissen om hen heen.

Trailer

Reacties (5)

TomMDP
donderdag 27 maart 2014 om 01:21
Waardering: 4 / 5

Hij kabbelt misschien ietsje te hard en de plot kon wat "ouhmpf" gebruiken, maar qua charme en sympathie staat hij als een huis.

Hagar
zaterdag 29 maart 2014 om 21:54
Waardering: 4.5 / 5

Prachtige film! Hoewel ik me Toms minpunten kan voorstellen, heeft het me absluut niet gestoord!
Het enige minpuntje was de inconsistentie qua taal, hoewel ik toegeef dat ik geen betere oplossing kan bedenken als je een film wilt maken met allemaal Duitse personages, gespeeld door Britten...

Hagar
donderdag 9 april 2015 om 17:44
Waardering: 4.5 / 5

Ik heb deze film eerder gezien, in mijn eentje. Met anderen erbij wordt je op wat nadelen gewezen die ik zal moeten toegeven.
Neemt niet weg dat dit een ontroerend verhaal is, waarin de hoofdrolspeelster sterk acteert, en de bijrollen eveneens goed ingevuld worden.
Een klein toppertje in mijn optiek, die desondanks zo zijn minpuntjes heeft. Laat het je niet beroven van een fijne filmervaring!

Walter
zaterdag 11 april 2015 om 14:26
Waardering: 3.5 / 5

sorry dat ik je op de nadelen moest wijzen, Hans Knipoog er zijn er meerdere, maar op deze plek beperk ik mij tot het volstrekt achterlijke 'Allo 'Allo!-Engels dat niet bepaald bijdraagt aan de door de makers beoogde sfeer en de spoiler vijf (!) eindes spoiler, dat niet anders dan een knipoog kan zijn naar The return of the king.

Ramon
zondag 19 april 2015 om 16:43
Waardering: 3.5 / 5

Aardig WO2-drama met sterk productiedesign dat tien minuten eerder had moeten stoppen tijdens een moment dat daar perfect voor was. Het concept dat de dood alles voorleest is slechts half overgenomen uit het boek en voegt hier niets toe, maar Sophie Nélisse is dan weer sterk in de hoofdrol.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Vox Lux