FilmCentrum

Registreren

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge
Waardering: 2.5 / 5
9 stemmen

Alternatief: Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
Jaar: 2017
Regie:
Joachim Rønning
Espen Sandberg
Cast:
Johnny Depp
Geoffrey Rush
Javier Bardem
Genre: Actie / avontuur / fantasie
Lengte: 129 minuten
Première: 25 mei 2017
IMDb: 6.6 (246.082 stemmen)
Distributeur: Walt Disney Studio Motion Pictures
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst
Als alle spookzeelieden onder leiding van kapiteitn Salazar ontsnappen aan de Devil's Triangle hebben ze maar één missie: alle piraten doden, Jack Sparrow in het bijzonder. De enige hoop op overleving ligt voor Jack in het legendarische Trident van Poseidon. Om die te vinden moet hij een alliantie vormen met een briljante en beeldschone astronoom en een eigenwijze jonge zeeman die verbonden is aan de Koninklijke Marine. Aan het roer van zijn bedroevend kleine en haveloze schip probeert Jack zijn leven te redden door uit handen te blijven van zijn meest geduchte en kwaadaardige aartsvijand.

Trailer

Reacties (4)

EdwinBeek
donderdag 6 juli 2017 om 17:01
Waardering: 2.5 / 5

Niets zo frustrerend als een nieuwe Pirates of the Carribean. De meest toffe elementen (spookpiraten, vloeken, Davey Jones enz) propt men weg in de meest vormloze scripts. Met talloze intriges en spelregels waar men zoveel vloeken overheen strooit dat je er een beroerte van krijgt. Wat dát betreft heeft men (haha) spoiler schoon schip willen maken spoiler in dit deel. Heel fijn.

Zo kan het onvermijdelijke volgende deel (zolang de koe melkt geeft...) met een schone lei beginnen. Hoewel ik er niets op tegen zou hebben om het arme beest net zolang te kielhalen tot het verzuipt. Zolang SFX -artists getalenteerder overkomen dan de scriptschrijvers geloof ik niet dat deze franchise ooit nog opnieuw moet uitvaren...

Ik heb een vaag vermoeden hoe dit soort films ontstaan. De studio's leuren gewoon net zolang met hun wensenlijstje rond totdat een scriptschrijver toehapt en netjes alle wensen weet af te vinken. Daarna is het een kwestie van een verse regisseur zoeken (of twee) die binnen de uitgezette lijntjes van de studio kunnen kleuren. En ziedaar! Een nieuwe kaskraker die volledig in de klauwen van de PR-machine ontstaan is...

Misschien wat zwart gedacht...? Sorry, dát is MIJN vloek...

Hagar
vrijdag 7 juli 2017 om 16:23
Waardering: 3 / 5

Inderdaad, zo gaat dat, Edwin! Een checklistje wordt gemaakt: Wat hebben we nog NIET gedaan op gebied van piraten / zee-avonturen / het tijdperk waarin Pirates zich afspeelt. Dit moet samen in een film gestopt worden.
Dit besefte ik me in deel 4 al, toen men om zeer vage redenen op de proppen kwam met spoiler zeemeerminnen, scheepjes in flessen en mannen van het geloof spoiler. Geen goed script kan met deze combinatie zijn gekomen... Knipoog
Zodoende verwachtte ik dit weer in deel 5, en ik werd niet teleurgesteld.
Jack Sparrow heeft zijn beste tijd gehad. Of Johnny Depp, de twee zijn onlosmakelijk verbonden. De schrijvers leken dit ook door te hebben, en steken er fijn de gek mee dat Sparrow op zijn retour is. Dat is helaas het enige leuke dat ze met Sparrow hebben kunnen doen...
De rest? Een onsamenhangend zooitje dat de voorheen genoemde checklist afwerkt. Die checklist bevat echter een aantal leuke dingen!!
Zo komt er een avonturenfilm uit zoals ik die graag zie. Het heeft alle ingredienten, behalve.... een goed script. En ja, dat is essentieel.
Ik heb desondanks kunnen genieten van de afzonderlijke scenes, waarin de actie af en toe van hoog niveau was, en de CGI inderdaad behoorlijk goed.
De personages redden het geheel, wat mij betreft. Bardem is fantastisch als schurk, Barbossa doet zijn dingetje, maar vooral ook de 2 jongelingen deden het voor mij prima. Niet bijzonder, maar prima. Ze hadden voldoende te bieden om voor mij te bewijzen dat Pirates of the Carribean NIET om Sparrow draait, maar prima zonder hem kan. Avonturenfilms met een bovennatuurlijk randje.... Waarom MOET dit met een Johnny Depp die er minder en minder zin in lijkt te hebben? Scheelt de scriptschrijvers ook weer wat bochten waar ze zich NIET in hoeven te wringen om de ingredienten te laten passen.
Nu nog de checklist overboord, en we kunnen weer normale en entertainende scripts verwachten in Hollywood. Glimlach

Tomhamoen
zondag 10 september 2017 om 11:04
Waardering: 3 / 5

Het script had slimmer gekund, iets minder rommelig ook en met minder verplichte elementen. Maar is dat erg? Nee. Het was heerlijk vermaak waarbij de scriptschrijvers eindelijk het karakter van Sparrow een beetje hebben begrepen zoals Depp hem in 2003 creëerde.

Het is echter wéér Rush die een deel van de show steelt. Minder goed dan andere keren misschien, maar zijn paar emotionele scenes maken dat ruimschoots goed.

Probleempje was trouwens wel het camerawerk. Spektakel genoeg, maar vakwerk word afgewisseld met rommel. Jammer.

Hoe dan ook: Stiekem heb ik wel zin in deel 6. Wellicht met de jonge Sparrow in een reeks prequels.

Ramon
maandag 18 december 2017 om 23:05
Waardering: 2 / 5

Oef, pijnlijk slecht... Op de scène met de guillotine na is dit een rommelig samenraapsel van de zwakkere elementen van de vorige delen. Jack Sparrow wordt véél te veel ingezet en te veel centraal gezet, en de nieuwe personages kunnen me totaal niet boeien. Nee, dit is gewoon armoe troef.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum