FilmCentrum

Registreren

The Act of Killing

The Act of Killing
Waardering: 4 / 5
7 stemmen

Jaar: 2012
Regie:
Joshua Oppenheimer
Anonymous
Cast:
Haji Anif
Syamsul Arifin
Sakhyan Asmara
Genre: Documentaire
Lengte: 115 minuten
Première: 23 mei 2013
IMDb: 8.2 (26.616 stemmen)
Distributeur: Cinema Delicatessen
Kijkwijzer: Afgeraden voor 16 jaar en jonger Geweld Angst Grof taalgebruik

Trailer

Reacties (3)

GrayFox
woensdag 29 mei 2013 om 20:12
Waardering: 5 / 5

Een van de meest indrukwekkende docu's die ik ooit heb gezien, en in ieder geval de meest bizarre. De manier waarop de moordenaars en de mensen om hen heen hun verhaal vertellen alsof het de normaalste zaak van de wereld is, is zo verbazingwekkend dat het af en toe zelfs op mijn lachspieren werkte.

Het is misschien qua productie niet helemaal wat je verwacht van een goede documentaire vandaag de dag, maar dat neem ik graag voor lief want deze docu is gewoon een must-see voor iedereen.

valujet
maandag 13 januari 2014 om 14:25
Waardering: 4.5 / 5

Het behandelt materie die ik nog niet eerder had gezien en legt een deel van de plaatselijke cultuur pijnlijk bloot. Zoiets zou ik voor wel meer landen willen zien, maar dat is waarschijnlijk makkelijker gezegd dan gedaan.
De director's cut is 45 minuten langer dan de bioscoopversie en daarmee een behoorlijke zit, maar het laatste half uur maakt het goed. Ook de director's commentary is interessant als je Werner Herzog's gewauwel op de koop toe neemt.

Ramon
zondag 2 maart 2014 om 15:18
Waardering: 4 / 5

Bizarre documentaire over de Indonesische gangsters die decennia geleden talloze mensen hebben vermoord, maar daarvoor nooit zijn veroordeeld omdat ze nog altijd aan de macht zijn. Oppenheimer krijgt ze zelfs zover om toe te geven dat ze er trots op zijn en laat ze hun gruweldaden naspelen, tot op het punt waarop ze er met z'n allen een film over willen maken.

Vooral dat laatste concept maakt dit zo'n surrealistisch geheel en de moeite waard, maar ik moet zeggen dat de structuur hier op momenten wel wat zwak is. Hierdoor is het niet de perfecte documentaire die het elders wel genoemd wordt, maar alsnog raad ik iedereen aan dit zeker te kijken.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

NETFLIX [Netflix Original] Roma
BIOSCOOP [Bioscoop] Spider-Man: Into the Spider-Verse
OSCARS [Oscars] Get Out
OSCARS [Oscars] Lady Bird

Updates

Reacties

Forum

The Favourite