FilmCentrum

Registreren

De Nieuwe Wildernis

De Nieuwe Wildernis
Waardering: 3.5 / 5
3 stemmen

Jaar: 2013
Regie:
Ruben Smit
Mark Verkerk
Cast:
Harry Piekema
Genre: Documentaire
Lengte: 95 minuten
Première: 26 september 2013
IMDb: 7.3 (1.293 stemmen)
Distributeur: Benelux Film Distribution
Kijkwijzer: Afgeraden voor 6 jaar en jonger Geweld
In één van 's werelds dichtst bevolkte landen heeft zich een natuurgebied ontwikkeld van internationale allure: de Oostvaardersplassen. Twee jaar lang volgde een filmteam de vossen, ganzen, ijsvogels, herten en de grootste kudde wilde paarden ter wereld.

Trailer

Reacties (3)

Walter
donderdag 10 oktober 2013 om 09:16
Waardering: 4 / 5

De Nieuwe Wildernis kan zich niet meten met de documentaires van sir David Attenborough, zoals wel wordt beweerd. dat heeft niet te maken met de beelden. die zijn echt fantastisch. De Nieuwe Wildernis mist mooi afgeronde verhalen. een voorbeeld. er worden bladluizen in beeld gebracht. de voice-over - Harry 'Hamsteren!!!' Piekema - vertelt dat de ontlasting van de bladluis zoet is en dat mieren daar dol op zijn. en daar komen mieren in beeld die de ontlasting uit de anussen van de bladluizen - of waar ontlasting bij bladluizen maar vandaan komt - eten. mooi gefilmd. de voice-over vervolgt: 'als wederdienst zorgen de mieren ervoor dat de vijand van de bladluizen, het lieveheersbeestje, wordt verjaagd.' een lieveheersbeestje en een larve van een lieveheersbeestje komen in beeld. de voice-over: 'dat is geen probleem voor de mieren.' en - hop - daar zien we een ander beest - een meerkoet of weet ik het wat - en gaat het verhaal dáármee verder. niks geen mier in gevecht met (een larve van) een lieveheersbeestje. dat is toch raar? en dergelijke scenariomissers worden meer gemaakt. daarom kan De Nieuwe Wildernis zich niet meten met de BBC-documentaires. is dat erg? welnee. De Nieuwe Wildernis laat in schitterende beelden zien hoe mooi de natuur om de hoek is. chapeau daarvoor.

EdwinBeek
zaterdag 12 oktober 2013 om 18:24
Waardering: 3.5 / 5

Maffe ervaring; een natuur-documentaire kijken in de bioscoop. Het publiek was duidelijk niet je doorsnee cinema-volk. Maar dat terzijde.

Ik kan niet meer doen dan me aansluiten bij Walter; schitterende beelden met vaak verbluffend camerawerk uit eigen land (Wauw! Dat dit bestaat hier!) die aan elkaar gepraat worden door met vlagen mager scenariowerk.

Dat neemt niet weg dat dit zeer degelijk materiaal is. Had het meer kunnen zijn dan de doorsnee suffe formule van een documentaire? Dat wil zeggen; mooie beelden + voice-over? Misschien wel. Maar men heeft hiervoor i.i.g. niet het wiel opnieuw willen uitvinden.

Tomhamoen
woensdag 30 oktober 2013 om 13:26
Waardering: 3 / 5

Mooie beelden, mooie muziek, aardige voice over maar erg veel van hetzelfde (de kringloop van het leven keer 282). Met meer focus op de paar verhaallijntjes en/of toevoeging daarvan en het weglaten van een aantal dieren had deze film een stuk beter kunnen zijn denk ik.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

NETFLIX [Netflix Original] Roma
BIOSCOOP [Bioscoop] Spider-Man: Into the Spider-Verse
OSCARS [Oscars] Get Out
OSCARS [Oscars] Lady Bird

Updates

Reacties

Forum

The Favourite