FilmCentrum

Registreren

Asterix in Britain

Asterix in Britain
Waardering: 3 / 5
3 stemmen

Alternatief: Astérix Chez Les Bretons
Asterix en de Britten
Jaar: 1986
Regie:
Pino Van Lamsweerde
Cast:
Roger Carel
Graham Bushnell
Genre: Avontuur / animatie / komedie
Lengte: 79 minuten
IMDb: 7.1 (9.961 stemmen)
Als de Romeinen Groot-Brittannë binnenvallen, komen Asterix en Obelix hun Britse vrienden, waaronder de neef van Asterix, te hulp door een ketel toverdrank te brengen.

Reacties (1)

EdwinBeek
dinsdag 31 juli 2018 om 10:57
Waardering: 3 / 5

"Asterix in Britain" was samen met "Asterix vs. Ceasar" in productie om kosten te drukken. De achtergronden zijn soms hergebruikt en vermoed ook de muziek, want het leek alsof het niet speciaal op de actie geschreven was.

Tja, wat kan ik zeggen? Lees vooral het originele album uit 1966, mocht je maar een half uurtje hebben ipv 1,5 uur. De Franse kritiek op de Britse keuken, met z'n lauwe bier en gekookte everzwijn in muntsaus zijn nog altijd erg leuke running-gags. Het letterlijk vertalen van het stijve Engels naar Nederlands is ook nog altijd grappig en in de film wordt dit alles tot op de letter gevolgd en voegt er verder niets aan toe, behalve beweging en zo nu en dan een spaarzaam muziekje. Daarbij komt dat het Uderzo lukt méér acteerwerk in één tekening te stoppen dan een zwakke animator in 200 tekeningen. Een vlottere montage had ook wonderen kunnen doen, want nu valt op hoe snel het album wegleest en hoe de film diezelfde scenes uitsmeert om aan een speeltijd van 80 minuten te komen.

Wat is het toch jammer dat schrijver Goscinny ons is ontvallen in 1977. Zijn betrokkenheid bij het eerder verschenen "Les 12 Travaux d'Astérix" laat zien dat een scenario vaak speciaal voor het filmmedium geschreven dient te worden om te kunnen slagen en fris over te komen. Ben zeer benieuwd wat de man voor toekomstige films van Asterix en Lucky Luke nog had kunnen betekenen. Het mocht niet zo zijn. Ik zeg, spijtig. Is het niet? Het is!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum