FilmCentrum

Registreren

The Secret of NIMH

The Secret of NIMH
Waardering: 4 / 5
3 stemmen

Jaar: 1982
Regie:
Don Bluth
Cast:
Derek Jacobi
Elizabeth Hartman
Arthur Malet
Genre: Animatie / drama / fantasie
Lengte: 82 minuten
IMDb: 7.6 (28.968 stemmen)
Collectie van 2 animatiefilms

Reacties (3)

Hagar
zondag 26 mei 2013 om 11:48
Waardering: 4 / 5

Ik kan maar niet bepalen of het jeugdsentiment is dat ik deze film zo waardeer, of dat het ECHT een goede film is.
1 ding is wel zeker, er zit een behoorlijk plotgat in, dat je echter met een kleine leap of faith kan overbruggen. Hou het er gewoon op dat spoiler NIMH de ratten niet alleen intelligent maakte, maar ook magisch spoiler, en er is niets meer aan de hand...
Maar de sfeer, en met name het hoofdpersonage maken het voor mij een heerlijke animatiefilm die door de geschiedenis helaas een beetje vergeten is.

Hagar
maandag 24 augustus 2015 om 11:33
Waardering: 4 / 5

Gisteren weer eens gekeken. Stevig onder de indruk van het meesterschap dat er in de film te vinden is. Helaas zijn er ook veel shots waarin dat meesterschap ontbreekt. ZO zie je duidelijk dat dit de eerste film van een gloednieuwe studio is geweest. De ambitie was er, de uitwerking laat te wensen over. Maar laten we wel wezen, hetzelfde kan gezegd worden over Sneeuwwitje, waar de consistentie soms ook te wensen over laat.
Verhaaltechnisch blijft het rammelen, maar het zijn de personages die je raken. En zo heb ik voor de zoveelste keer genoten van deze film.

EdwinBeek
dinsdag 25 augustus 2015 om 22:53
Waardering: 4 / 5

Yep, hier nog een fan.

Don Bluth en kornuiten verlieten de Disney Studio's met grotere ambities dan de Mouse House had in de karige jaren '70. Ze wilden een animatiefilm met alle SFX-toeters en bellen zoals in Disney's vroegere klassiekers Pinocchio en Bambi.

In Bluth's garage begon dit jonge team aan deze ambitieuze en indrukwekkende "Secret of NIMH." Het ding bevat een heerlijk grimmige sfeer, prachtige visuals, epische score en een verhaal met kloten. Verhaal-technisch pakt het niet allemaal even goed uit, evenals de bij vlagen onrustige animatie, maar de film blijft fier overeind staan door z'n sterke hoofdpersonage en prachtige bijfiguren. De geheimzinnige intro pakt je direct bij de kladden. Hoe maf het verhaal stiekem ook is, de manier waarop het gebracht wordt trekt de gehele productie glansrijk over de finish. Wát een sfeer.

Slechte promotie deed deze film helaas de das om. Maar hij is gelukkig alsnog uitgegroeid tot een cult-klassieker.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

NETFLIX [Netflix Original] Roma
BIOSCOOP [Bioscoop] Spider-Man: Into the Spider-Verse
OSCARS [Oscars] Get Out
OSCARS [Oscars] Lady Bird

Updates

Reacties

Forum

The Favourite