FilmCentrum

Registreren

Astérix le Gaulois

Astérix le Gaulois
Waardering: 2.5 / 5
3 stemmen

Alternatief: Asterix the Gaul
Jaar: 1967
Regie:
Ray Goossens
Cast:
Roger Carel
Jacques Morel
Genre: Animatie / komedie
Lengte: 68 minuten
IMDb: 6.6 (7.026 stemmen)
De romeinen ontdekken dat een toverdrank de dorpelingen onoverwinnelijk maakt. Ze proberen achter het geheim te komen door Panoramix, de druide van het dorp, te kipnappen. Asterix en Obelix komen Panoramix redden.

Reacties (1)

EdwinBeek
zaterdag 3 januari 2015 om 21:32
Waardering: 1.5 / 5

Deze film is tot stand gekomen zonder medeweten van Goscinny en Uderzo. Hun uitgever en animatiestudio Belvision gingen op eigen houtje aan de slag...

De auteurs konden de productie niet meer tegenhouden en nu zitten we dus opgescheept met deze draak van een film die slechts voor TV was bedoeld maar tóch in de bioscoop terecht is gekomen. Met het eerste Asterix-album als basis wordt de strip hier tot op de letter gevolgd. Geen onaardig album, maar de auteurs waren nog duidelijk op zoek naar hun personages en gelaagde humor en qua setting beslaat het niet meer dan het gallische dorp en één romeins kamp. Voor een film visueel erg mager. Ook komt Obelix nauwelijks voor in dit album en in de film dus ook niet. Dat klinkt als toverdrank brouwen zonder maretak!

Ik zaag nog even door; vanwege een klein budget gebruikt men semi-animatie die werkelijk niets toevoegt. Een bewegend plaatjesboek en dat is dat. En als genadeslag; de aardige dialogen uit het album gaan door een vlakke Franse cast en idiote montage eveneens tegen de vlakte.

Uderzo en Goscinny waren ook zeker niet te spreken over het eindresultaat en hebben Asterix en het Gouden Snoeimes, waaraan men al voorbarig begonnen was, tegen kunnen houden. Ze eisten voortaan volledige medewerking aan toekomstige producties en kregen die met Asterix en Cleopatra.

Einde van deze episode...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Destroyer