FilmCentrum

Registreren

Astérix et Cléopâtre

Astérix et Cléopâtre
Waardering: 3.5 / 5
3 stemmen

Alternatief: Asterix and Cleopatra
Jaar: 1968
Regie:
René Goscinny
Lee Payant
Cast:
Roger Carel
Jacques Morel
Lucien Raimbourg
Genre: Animatie
Lengte: 72 minuten
IMDb: 7.2 (8.726 stemmen)
Als een discussie tussen Caesar en Cleopatra over de Egyptische bouwkunst uitmondt in een weddenschap, geeft Cleopatra een vooraanstaande Egyptische architect de opdracht een paleis voor Caesar te bouwen. Omdat de Romeinen de bouw echter dwarsbomen, roept de architect de hulp van Asterix en Obelix in.

Reacties (1)

EdwinBeek
zondag 11 januari 2015 om 21:05
Waardering: 2.5 / 5

Dat Uderzo en Goscinny hun medewerking aan deze film wél konden verlenen, wil niet zeggen dat alles gelijk koek en ei is.

De setting zit in ieder geval snor; het exotische Egypte. En hoewel de film een adaptatie is naar het gelijknamige album heeft Goscinny toch een nieuw
script ontwikkeld met extra vondsten die in animatie en geluid leuk uitpakken. De grappen met de hiërogliefen-ballonnetjes uit de strip zijn helaas gesneuveld, maar dat is te begrijpen. Men heeft er nog een leuke proloog van weten te maken.

De animatie is minder goedkoop gedaan maar nog zeker niet optimaal. Overigens is de piraten-scene aan het begin geproduceerd in de Hollandse Toonder Studio. Tevens was men verplicht een drietal liedjes in de productie op te nemen en die zijn er op een gekunstelde manier in gegooid en niet sterk. Ook de geluidsmix overtuigt niet; zeegolven klinken bijv. als m'n afwasteil. Wat me ook opvalt in deze oude films is dat conversaties niet lekker in elkaar overvloeien en grote stiltes bevatten zonder muziek of iets dergelijks.

Toch zien we hier nog steeds de 'jonge' Asterix. De dubbele bodem-humor verschijnt pas in volle glorie in mijn favoriete derde film " Les 12 travaux d'Astérix" die ik al eens besproken heb.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Child's Play