FilmCentrum

Registreren

The Twelve Tasks of Asterix

The Twelve Tasks of Asterix
Waardering: 4 / 5
2 stemmen

Alternatief: Les 12 travaux d'Astérix
Jaar: 1976
Regie:
René Goscinny
Henri Gruel
Cast:
Roger Carel
Jacques Morel
Genre: Animatie / komedie
Lengte: 82 minuten
IMDb: 7.7 (11.210 stemmen)
Julius Caesar gaat bij wijze van alternatief plan over tot een weddenschap met de Galliërs, waarbij Asterix en Obelix twaalf opdrachten moeten uitvoeren. Als ze daarin slagen, zal Caesar het Romeinse Rijk opgeven, maar als ze falen, moeten de Galliërs zich overgeven.

Reacties (2)

EdwinBeek
zondag 30 juni 2013 om 23:32
Waardering: 4 / 5

Ik heb een zwak voor deze film. Van alle verfilmingen is dit naar mijn idee de Asterix-film met het beste scenario. Nog neergepend door de grote Goscinny zelf.

Het is zò eenvoudig; het dorpje dat onoverwinnelijk is moet aan DE Ceasar (Juul) bewijzen of de Galliers afstammen van de Goden. Hij daagt Asterix en Obelix uit om, net als Hercules, 12 opdrachten te vervullen.
En hier zit het entertainment: de opdrachten zijn één voor één idioot.

Het hoogtepunt is het verkrijgen van formulier A38 in "Het huis dat gek maakt"; een administratief gemeentehuis vol met bureaucratisch geneuzel en misleidende ambtenaren. Heerlijke humor.

Het mag de pret niet drukken, maar een minpunt is de toch wel de bij vlagen ruwe en soms slechte animatie. Met als dieptepunt de Samba-dans op het "Eiland van Plezier." Gelukkig verlaten Asterix en Obelix deze plek al snel: er is geen everzwijn...

Ramon
maandag 1 juli 2013 om 09:13

Vroeger ook erg vaak gezien! Ik weet er nog te weinig van om echt een oordeel te kunnen vellen, maar ik heb er wel goede herinneringen aan Glimlach

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

NETFLIX [Netflix Original] Roma
BIOSCOOP [Bioscoop] Spider-Man: Into the Spider-Verse
OSCARS [Oscars] Get Out
OSCARS [Oscars] Lady Bird

Updates

Reacties

Forum

The Favourite