FilmCentrum

Registreren

Big Hero 6

Big Hero 6
Waardering: 3.5 / 5
14 stemmen

Jaar: 2014
Regie:
Don Hall
Chris Williams
Cast:
Ryan Potter
Scott Adsit
Jamie Chung
Genre: Animatie / actie / avontuur
Lengte: 102 minuten
Première: 11 februari 2015
IMDb: 7.8 (307.111 stemmen)
Distributeur: Walt Disney Studio Motion Pictures
Kijkwijzer: Afgeraden voor 6 jaar en jonger Angst
Hiro Hamada is een wonderkind dat uitblinkt in robottechnologie. Wanneer hij in een gevaarlijk plot terechtkomt, moet hij zijn beste maatje, de robot Baymax, en zijn verschillende vrienden transformeren tot een groep hightech-helden.

Trailer

Reacties (5)

Ramon
maandag 23 februari 2015 om 01:46
Waardering: 4 / 5

Alweer een fijne animatiefilm van Disney, met vooral een perfect ontworpen hoofdpersonage in de vorm van Baymax. Zoals zo vaak tegen het eind wat minder, maar verder een goede mix van humor en emoties.

minilot
maandag 9 maart 2015 om 13:53
Waardering: 4.5 / 5

Mee eens, plot van de film wordt in de tweede helft van de film vrij oninteressant. Afgezien van een paar zeer ontroerende scènes tegen het einde van de film. Glimlach Dat gezegd hebbende vind ik het wel ecth een enorm gave film! Ik had vooraf wat zorgen: Disney die anime 'doet', ik zag dat niet diorect zitten.. Maar ze hebben er een heerlijke, Eigen darai aan weten te geven1 Fantastische animatie, heel oringele vondsten, verfrissend, en de personages worden met zoveel emotie neergezet! Heel fraai. Disney zet hier voor zichzelf weer een nieuw piketpaaltje neer.
Speciale vermelding voor de manier waarop de microbots geanimeerd waren: zeer tof om te zien!

Ramon
maandag 9 maart 2015 om 20:34
Waardering: 4 / 5

Dat was érg mooi gedaan inderdaad!

Overigens een goed teken dat ik weken later de fistbump nog steeds na doe, inclusief geluid...

Hagar
maandag 22 juni 2015 om 11:32
Waardering: 3 / 5

Verbazingwekkend dat de luitjes hier zo enthousiast zijn zijn over deze film!
Ik heb me kostelijk vermaakt met vooral de eerste helft van de film. Baymax is een geweldig personage, waar fantastische vondsten mee gedaan zijn! Zo is dit volgens mij een zeldzaam geval van een stomdronken personage in een Disneyfilm, en er komt geen druppel alcohol bij kijken! Erg netjes gedaan!!
Verder kon ik het als actiefilm ook wel enigszins waarderen. Maar mijn god, wat vraagt men een hoop van mijn goedgelovigheid!!
Een 14-jarig ventje doet een uitvinding waar 2 van zijn idolen toch wel stijl van achterover slaan. Zij niet alleen, overigens, ikzelf was ook stevig onder de indruk van iets dat zo feilloos werkt bij een eerste presentatie, en eigenlijk onmiddellijk klaar is om de wereld te veroveren.
Hm. Okee.
Op zich wil ik hierin mee gaan, maar ditzelfde personage doet toch echt wel wat niet al te snuggere dingetjes door heel de film heen....
Daar komt bij dat het volkomen onlogisch is dat, op het moment dat het besluit een superheld te worden, hij ook meteen maar besluit de mensen die toch wel enigszins toevallig om hem heen staan hierin mee te sleuren. Eh.... Waarom? Waarom zouden ze? Waarom zou hij ze erbij willen hebben? I don't get it....
Maar goed, het wordt allemaal flitsend in beeld gebracht, met veel humor, en een prachtige art direction. Ja, vermakelijk is het zeker. Maar meer niet.

EdwinBeek
maandag 22 juni 2015 om 22:53
Waardering: 3 / 5

Met Baymax heeft Disney een ontzettend charmant personage te pakken. Zijn character-momentjes zijn het hoogtepunt van de film en men neemt daar de tijd voor. De rest ben ik alweer bijna vergeten.

Held Hiro (got it?) is door Disney erg slecht bedeeld; spoiler papa en mama waren al dood voor de film begon en daar komt z'n broer nog eens bij. spoiler Waarschijnlijk om deze gigantische leegte later door Baymax in te laten vullen. Desondanks voelde ik weinig voor Hiro en zijn ellende. Had hij een te matte persoonlijkheid om me oprecht aan te spreken? Ook de slechterik is één van de saaiste sinds jaren in een Disneyfilm. Eentje met een behoorlijk achtergrondverhaal waarvan de entertainmentwaarde mager is. De overige helden zorgen juist weer voor de gags, maar niet voor de inhoud.

Ik heb deze film afgelopen november al kunnen kijken in San Francisco en kan zeggen dat Disney zijn visuele huiswerk uitstekend voor elkaar heeft wat betreft hun kruising tussen San Francisco en Tokyo. Waar ik dan weer van gruwel is de weinig inspirerende naam "San Fransokyo." Geen idee of deze naam al in de strip zat, maar mijn god wat een armoede...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar