FilmCentrum

Registreren

Spider-Man: Homecoming

Spider-Man: Homecoming
Waardering: 3.5 / 5
11 stemmen

Jaar: 2017
Regie:
Jon Watts
Cast:
Tom Holland
Michael Keaton
Robert Downey jr.
Genre: Actie / avontuur / sciencefiction
Lengte: 133 minuten
Première: 6 juli 2017
IMDb: 7.4 (639.209 stemmen)
Distributeur: United Int. Pictures
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld
Na zijn ontmoeting met de Avengers keert Peter Parker onder begeleiding van zijn nieuwe mentor Tony Stark terug naar huis, waar hij woont bij zijn tante May. Peter probeert zijn dagelijkse leven weer op te pakken, terwijl hij ervan droomt om met de Avengers samen te werken en de wereld te redden. Wanneer de nieuwe schurk The Vulture in zijn leven komt, brengt hij Peters familie en vrienden in levensgevaar.

Trailer

Reacties (2)

MRDammann
zondag 9 juli 2017 om 15:21
Waardering: 4 / 5

Een nieuwe reboot, nieuwe kansen. Nadat drie jaar geleden men niet zo tevreden was over The Amazing Spider-Man is er besloten om de reeks nieuw leven in te blazen. Grootste verschil: deze keer is Spider-Man onderdeel of gaat onderdeel uitmaken van The Avengers.

Maar wat is dit een heerlijke superhelden film. Eén van de leukste en beste sinds tijden. Ik weet nog niet op welke plaats ik hem op de ranglijst zet maar vast en zeker ergens bij de top 5. Zoals al vaker gezegd werd is dit de beste Spider-Man film. De film is fris, grappig, actievol, maar bovenal een film met een hart.

De film is meer een tienerkomedie dan een actiefilm. Het leek op een gegeven moment zelf wel even op een favoriete 80's comedy van mij. Niet gek, want het heeft een leuke verwijzing naar die film. Acteurs doen het ook leuk. Downey Jr. kan eigenlijk alleen maar rollen spelen die in de lijn liggen van Tony Stark, maar als die deze rol speelt is het toch wel genieten. Michael Keaton is ook genieten. Hoe leuk is het dat hij na Birdman allemaal toffe rollen krijgt. Tom Holland is een heerlijke Spider-Man. Erg grappig en gevat.

De film heeft een erg positieve vibe en is het prototype van hoe ik een superheldenfilm wil zien. Dan maakt het mij niet helemaal uit dat het personage van Peter Parker wat veranderd is. Hij is minder nerdier dan in voorgaande films. Ook andere karakters zijn anders. Dat maakt mij niets uit, vooral als de film verder zo tof is.

Ramon
vrijdag 4 augustus 2017 om 15:30
Waardering: 4 / 5

Erg fijne nieuwe versie van Spider-Man, waarin vooral de "high school"-delen erg goed uit de verf komen en het plezier centraal staat. Tom Holland komt zeer goed over als de praatgrage versie van Peter Parker en Keaton werkt goed als slechterik Vulture. Niet alle actiescènes zijn even onderhoudend (vooral die met een vliegtuig was ik zo weer vergeten), maar daar staan veel geslaagde kleinere scènes tegenover.

Bonus: leukste post-credits-scène ooit Tong

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Drive My Car
OSCARS [Oscars] West Side Story
OSCARS [Oscars] The Power of the Dog
OSCARS [Oscars] Licorice Pizza

Updates

Reacties

Forum

Bullet Train