FilmCentrum

Registreren

Unbroken

Unbroken
Waardering: 3 / 5
7 stemmen

Jaar: 2014
Regie:
Angelina Jolie
Cast:
Jack O'Connell
Takamasa Ishihara
Domhnall Gleeson
Genre: Biografie / drama / sport
Lengte: 137 minuten
Première: 8 januari 2015
IMDb: 7.2 (113.496 stemmen)
Distributeur: United Int. Pictures
Kijkwijzer: Afgeraden voor 16 jaar en jonger Geweld Angst
Toen de Tweede Wereld Oorlog uitbrak nam Louis Zamperini dienst in de Amerikaanse luchtmacht. In mei 1943 stortte zijn bommenwerper neer boven de Stille Oceaan. Samen met twee andere bemanningsleden overleefde hij 47 dagen op de open zee in een reddingsvlot en werd daarna gevangen genomen door de Japanse marine en naar een Japans krijgsgevangenenkamp gebracht.

Trailer

Reacties (2)

EdwinBeek
donderdag 22 januari 2015 om 09:40
Waardering: 3 / 5

Film over het leven van Olympische atleet Louis Zamperini. Een grote pechvogel, zo blijkt. Hij steekt zelfs Donald Duck nog naar de kroon gok ik...

Ik zag dat de gebroeders Coen het uiteindelijke script hebben geschreven. Helaas hebben ze geen nieuwe vorm kunnen vinden voor de welbekende biografie film die rustig voortkabbelt op de wijze en toen, en toen. Een biografie film met uitzonderlijke gebeurtenissen, dat wel. Soms zelfs zó uitzonderlijk dat je jezelf achter de oren gaat krabben. De werkelijkheid is vreemder dan fictie zullen we maar zeggen..?

Maar verder heb je het allemaal wel eens gezien in eerdere klassiekers. In het midden van de film sloeg de verveling dan ook duidelijk toe onder het publiek. We hebben ook al zoveel ellendige gebeurtenissen gezien op dat witte doek...

MRDammann
dinsdag 25 oktober 2016 om 08:56
Waardering: 2 / 5

Als iemand aan mij zou vragen hoe ik in één woord 'Unbroken' moet omschrijven, zou het 'effectbejag' zijn. De film is zo voorspelbaar en als er een gevoelig moment is, wordt de muziek wat harder aangezet, zodat we kunnen 'meeleven'. Helaas zijn daarvoor de karakters te saai, ook mist de film zelf een hart. Het acteerwerk is echter wel solide, net zoals de beelden.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar