FilmCentrum

Registreren

Crimson Peak

Crimson Peak
Waardering: 3.5 / 5
7 stemmen

Jaar: 2015
Regie:
Guillermo del Toro
Cast:
Mia Wasikowska
Jessica Chastain
Tom Hiddleston
Genre: Drama / fantasie / horror
Lengte: 119 minuten
Première: 15 oktober 2015
IMDb: 6.5 (144.599 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik
Een jonge Amerikaanse vrouw wordt verleid door een aantrekkelijke vreemdeling. Hij neemt haar mee naar zijn spookachtige huis bovenop een berg van bloedrode klei. Ze ontdekt al snel dat het huis een mysterieus verleden heeft vol geheimen die haar achtervolgen.

Trailer

Reacties (1)

Ramon
vrijdag 8 januari 2016 om 19:43
Waardering: 4 / 5

Guillermo del Toro laat weer eens zien hoe goed zijn gevoel voor visuele stijl is. Crimson Peak is vooral een prachtig duister gotisch sprookje met een verhaal dat niet heel bijzonder is, maar wat me toch ontzettend wist te boeien. Dat komt zeker door het sterke acteertrio Wasikowska, Hiddleston en Chastain, maar ook voor een groot deel door het fantastische setdesign en de algehele sfeer. In die technische categorieën verdient de film in ieder geval bijzonder veel aandacht.

De spookachtige verschijnen vond ik ook doeltreffend, waarbij het grappig is dat deze vrijwel geheel practical tot stand zijn gekomen en veel mensen toch riepen dat ze volledig uit de computer zouden komen. Bij deze monsters zit ook een klein probleempuntje: ze doen er eigenlijk niet echt toe. Haal ze weg en het verhaal verandert nauwelijks.

Ik kan me dan ook heel goed voorstellen dat anderen moeite hadden met Del Toro's nieuwste werk, maar persoonlijk heb ik ervan genoten.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Drive My Car
OSCARS [Oscars] West Side Story
OSCARS [Oscars] The Power of the Dog
OSCARS [Oscars] Licorice Pizza

Updates

Reacties

Forum

Bullet Train