FilmCentrum

Registreren

Inside Out

Inside Out
Waardering: 4 / 5
14 stemmen

Alternatief: Binnenstebuiten
Jaar: 2015
Regie:
Pete Docter
Ronaldo Del Carmen
Cast:
Amy Poehler
Bill Hader
Lewis Black
Genre: Animatie / avontuur / komedie
Lengte: 94 minuten
Première: 15 juli 2015
IMDb: 8.2 (708.453 stemmen)
IMDb Top 250: #160
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden
Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Ze laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Rileys hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen.

Trailer

Reacties (4)

TomMDP
dinsdag 7 juli 2015 om 14:27
Waardering: 4 / 5

Heel slimme film. Een tikje grappiger had gemogen, maar dat is zowat het enige minpuntje dat een mens kan zeggen.

EdwinBeek
donderdag 23 juli 2015 om 22:29
Waardering: 4,5 / 5

Ja, Pixar heeft er wat mij betreft weer een pareltje bij. Het zeer leuke concept bouwt men uit met allerlei slimme vondsten. Het basisverhaal is redelijk te voorspellen. Dat verbloem je bij mij al snel; als je maar nieuwe characters en omgevingen blijft rondstrooien. En dat doet men dan ook.

Humor vloeit voort uit de personages en ondersteund het basisconcept. Niet de "lach of ik schiet" of "gooi elke grap erin" tactiek die veel recente producties hanteren.

Over de vormgeving kun je discussieren. Regisseur Pete Docter gaat altijd voor de essentie zonder franje en dat levert muppet-achtig design op. En daar is niets op tegen maar oogt soms wat saai. De eerste paar minuten hebben in ieder geval baat bij deze minimalistische aanpak en zijn prachtig in hun eenvoud.

Toch kwam de volgende vraag bij me op; wat gaat een kind snappen aan deze film? Is het nog leuk voor hen die de locaties in de film niet herkennen als zijnde een 'visualisering' van het menselijk brein? Geen idee, maar als volwassene is het genieten. De lovende recensies en de hoge bezoekersaantallen doen me hopen dat het eens klaar is met al die vervolgen bij Pixar en men beseft dat originaliteit loont. Iets waar ze ooit voor stonden. Deze film geeft me weer nieuwe hoop voor de toekomst!

Hagar
dinsdag 4 augustus 2015 om 20:21
Waardering: 4 / 5

Deze film heeft amper minpunten. Hooguit wat dingetjes waar je het wel of niet mee eens kan zijn.
Het uitgangspunt is ronduit fantastisch! Erg origineel, en je kunt er zoooooo veel kanten mee uit!
De kant die men koos is ontroerend, zoals we van Pixar gewend zijn, bij tijden grappig, maar zoals Tom al opmerkt, niet heel vaak, maar zonder twijfel gewoon adequaat voor een goed verhaal.
Ik heb 2 minpuntjes, die de film in principe niet verpesten, maar toch ervoor zorgen dat ik met minder plezier op terugkijk: De personages doen me niet heel veel. Joy kon me wel bekoren, Sadness is helemaal prima, maar Anger, Disgust en Fear zijn weliswaar ontzettend leuk geanimeerd (heel hun lichaamstaal onderstreept hun persoonlijkheid, erg leuk!) maar verder niet speciaal.
Het meisje, Riley, is dat helaas ook niet. Waardoor je toch iets minder ver meevoelt.
Ten tweede vond ik het basisverhaal, hetgeen onder de originele make-up te vinden is wat saai. spoiler De typische 'we moeten van punt A naar punt B komen, om te voorkomen dat de wereld vergaat! plot. Met alle voorspelbare wendingen van dien, hoewel elk van de wendingen dus wel weer erg leuk was ingepakt! spoiler.
Maar ach, in de basis zijn alle verhalen terug te brengen naar enkele standaarden, denk ik.... Dus ik leg zout op slakken, want de film is nog altijd enorm vermakelijk, en alleen al voor de vondsten zeeeeeer de moeite waard!

Ramon
vrijdag 13 november 2015 om 22:17
Waardering: 4 / 5

Pixar laat zien dat ze nog steeds aan de top thuishoren, ondanks enkele mindere films van de afgelopen jaren. Ze hebben met Inside Out een uniek concept weten uit te bouwen tot een onderhoudend avontuur met bijzonder emotionele momenten, erg knap gedaan. Met name een onverwacht personage dat halverwege het verhaal zijn intrede doet werkte goed bij mij - spoiler take her to the moon for me spoiler - en een gedeelte waarin er wordt gespeeld met vorm was ook een aangename verrassing.

De hoofdlijnen van de reis van de paar emoties die we volgen zijn weer erg standaard en daar had wellicht iets meer in gezeten, waardoor dit niet het meesterwerk is die ik door de jubelende recensies bijna had verwacht. De speculaties over een eerste animatiefilm die de Oscar voor beste film gaat pakken zijn wat mij betreft overdreven, maar dit is zeker een van de betere Pixarfilms (en dat zegt nog steeds heel wat).

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

AWARDS [Awards] Anatomy of a Fall
AWARDS [Awards] Maestro
AWARDS [Awards] Killers of the Flower Moon
OSCARS [Oscars] Everything Everywhere All at Once

Updates

Reacties

Forum