FilmCentrum

Registreren

Logan

Logan
Waardering: 4 / 5
10 stemmen

Jaar: 2017
Regie:
James Mangold
Cast:
Hugh Jackman
Patrick Stewart
Dafne Keen
Genre: Actie / drama / sciencefiction
Lengte: 137 minuten
Première: 2 maart 2017
IMDb: 8.1 (615.741 stemmen)
IMDb Top 250: #217
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik
In de nabije toekomst ontfermt een vermoeide Logan zich over de zieke Professor X in een schuilplaats op de grens met Mexico. Logan probeert zich te verschuilen voor de wereld en zijn nalatenschap. Maar als een jonge mutant op de vlucht voor duistere krachten zijn pad kruist, kan hij zich niet langer verstoppen.

Trailer

Reacties (4)

kocas92
donderdag 2 maart 2017 om 20:38
Waardering: 4 / 5

Eindelijk een R-rated Wolverine film. Solide prestatie.

Hagar
donderdag 16 maart 2017 om 11:52
Waardering: 4 / 5

Ik ben geen fan van zeer bloederige films, en dat is dit wel.
Dat is echter praktisch het enige minpuntje dat ik erin zie.
Het verhaal is niet enorm bijzonder, maar dat is ook niet nodig. Het wordt strak en simpel gehouden.
De focus ligt op het personage van Logan, en Hugh Jackman krijgt alle kansen om alles uit de kast te halen om dit personage neer te zetten zoals hij zou willen. Zo zien we een veel rauwere, verbitterde versie van het geliefde personage.
Alles werkt gewoon aan deze film. Zelfs het kind in de film, veelal een zwak punt, komt hier bijzonder goed uit de verf.
Maar niet alleen Logan komt aan zijn trekken, ook Patrick Stewart als Xavier laat voor het eerst in de reeks zien wat het verschil is tussen acteren en in een stoel zitten en gezichten trekken. Dit laatste was als Xavier altijd voldoende, niets mis mee, maar hier krijgt hij veel meer te doen, en hoewel ik vaak het gevoel heb dat hij een volledig andere versie van Xavier speelt, moet ik me afvragen of dat slecht is. Wat mij betreft is dit een standalone film, met toevallig wat van dezelfde acteurs als in de rest van de reeks, maar daar houden de links op. Zelfs verwijzingen naar eerdere films zijn er, maar niet volledig correct, alsof dit alles in een paralel universum speelt. En dat is prima! Sterker, misschien dat de X-Men films daarvan stevig zouden profiteren als ze dit vaker deden, in plaats van zich in bochten te wringen om zich aan te passen naar de reeks! Alhoewel dat ook weer niet gezegd kon worden, de fouten waren toch wel talrijk... Knipoog
Anyway, een verfrissende en gedurdfe blik op het superhelden genre!

Ramon
zondag 31 december 2017 om 16:14
Waardering: 4 / 5

Eindelijk de film die Wolverine verdient. Je begrijpt hierna niet meer hoe de voorgaande films een personage bevatten met messen die uit zijn handen komen en toch niet R-rated zijn.

Hagar
donderdag 21 maart 2019 om 15:37
Waardering: 4 / 5

Een tweede kijkbeurt deed me een half puntje aftrekken. De film heeft een beetje een inzakmomentje voor de derde akte. Ook vind ik de filmmuziek zelden geslaagd, en zelfs hier en daar afleiden.
Desondanks een verrekt goeie film!!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum