FilmCentrum

Registreren

The Revenant

The Revenant
Waardering: 4 / 5
16 stemmen

Jaar: 2015
Regie:
Alejandro González Iñárritu
Cast:
Leonardo DiCaprio
Tom Hardy
Domhnall Gleeson
Genre: Avontuur / drama / thriller
Lengte: 156 minuten
Première: 28 januari 2016
IMDb: 8.0 (651.506 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik
Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis wordt de legendarische avonturier Hugh Glass aangevallen door een beer en voor dood achtergelaten door zijn gezelschap. Tijdens zijn overlevingstocht ondergaat Glass ondenkbare tegenslagen en wordt hij verraden door zijn vertrouweling John Fitzgerald. Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, moet Glass zich een weg banen door een strenge winter tijdens zijn meedogenloze overlevingstocht.

Trailer

Reacties (4)

kocas92
dinsdag 2 februari 2016 om 13:00
Waardering: 4.5 / 5

De kans gegrepen om dit episch werkje mee te pikken op het breedste scherm van Ierland (23m!). Kwam toch wel vrij dicht bij een visueel orgasme. Wat een prachtfilm.

Nohands
woensdag 3 februari 2016 om 13:19
Waardering: 4 / 5

Schitterende film, wat een natuurlijk pracht en heel mooi in beeld gebracht. Leonardo DiCaprio zie je de afgelopen jaren steeds meer groeien als acteur, ik hoop nog veel moois van deze man te zien, en een Oscar heeft hij in mijn ogen zeker wel verdiend deze keer!!

EdwinBeek
maandag 29 februari 2016 om 12:02
Waardering: 3.5 / 5

In feite een oersimpele wraakfilm die prachtig is aangekleed. Cinematografie om je vingers bij af te likken. Prachtig lang openingsshot en vooral de scene met de beer gaat een absolute klassieker worden.

Dat gezegd hebbende had ik mijn bedenkingen over de geloofwaardigheid van de film. Had het idee dat Hugh Glass gespeeld werd door Superman en niet DiCaprio. Hoeveel ellende kan een man overleven? Ik snap dat het leven in de wildernis zwaar kl*te is, maar er kwam geen eind aan. Ik werd er wat onverschillig door. De film neemt zichzelf bloedserieus en twijfelde of het hier en daar wat luchtiger kon om dezelfde impact te hebben. DiCaprio en z'n publiek worden letterlijk murw gebeukt. Met gore make-up die de martelarij uit "Passion of the Christ" bijna evenaart.

Het personage Fitzgerald vond ik wat plat uitgewerkt, maar desondanks een griezel om te haten en uitstekend gespeeld door Hardy. Wat minder gemompel had gemogen voor de verstaanbaarheid. Leve de ondertitels.

En dan DiCaprio. Hij gromt, kruipt en snuift zich door de film heen. Tegen het irritante aan. Helaas bleef oprechte emotie voor al z'n ellende bij mij uit. Ik vrees dat dit ook te wijten was aan het script. Oscarwaardig? Het is altijd knap om een fysieke performance neer te zetten met weinig tekst. En daar slaagt hij in. Toch heb ik betere rollen van hem gezien. Ik gun de man absoluut z'n oscar maar niet voor deze film...

Walter
vrijdag 4 januari 2019 om 15:27
Waardering: 4.5 / 5

wát een gave, intense film is dit zeg. ik werd er vrij snel in gezogen en zat werkelijk in de film tot het einde. heerlijk.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum

The Gentlemen