FilmCentrum

Registreren

The Jungle Book

The Jungle Book
Waardering: 3.5 / 5
12 stemmen

Jaar: 2016
Regie:
Jon Favreau
Cast:
Neel Sethi
Bill Murray
Ben Kingsley
Genre: Avontuur / drama / familie
Lengte: 105 minuten
Première: 14 april 2016
IMDb: 7.4 (256.469 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst
Mowgli voelt zich niet langer thuis in de jungle wanneer de angstaanjagende Shere Khan, de tijger die zichtbaar getekend is door de mens, bezweert alles te elimineren wat hij als een bedreiging ziet. Als Mowgli de enige plek die hij kent moet verlaten, begint hij aan een fascinerende reis op zoek naar zichzelf.

Trailer

Reacties (3)

EdwinBeek
dinsdag 10 mei 2016 om 12:07
Waardering: 2.5 / 5

Het is ontzettend knap hoe het team een complete wereld uit de computer heeft weten te trekken. De grenzen tussen realiteit en CGI is met deze film nóg vager geworden. Vakmanschap.

Maar wat levert al dit realisme nu precies op? Gezichtsuitdrukkingen zijn minimaal omdat men is overgeleverd aan de beperkingen van de realiteit. Een échte beer kijkt niet snel héél bedroefd of vrolijk. Dus animatoren moeten afzwakken zodat het er niet gek uitziet. Als je dan ook nog eens acteurs kiest die qua stemgeluid te weinig onderscheidend karakter hebben is al 80% van je cast ter ziele gegaan. Ook het script maakt van de characters vlakke personages die voornamelijk dreigend kunnen zijn. Nog zo'n gekke kronkel in de film is wanneer Mowgli het Bagheera en Baloo zwaar aanrekent dat zij hem spoiler de dood van Akela spoilerniet eerder hadden verteld. Waar kwam dat ineens vandaan? Ik had er geen idee van dat Mowgli en Akela zo'n goede band hadden. Dat werd nu door de scriptschrijvers even ingezet als zwaar dramatisch middel. Dan hebben we nog Johansson als Kaa. Naar mijn mening een mismatch tussen karakter en stem. En de charmant uitziende Neel Sethi als Mowgli is helaas geen natuurtalent in acteren. Maar goed, als jong ventje acteren voor green screen met dieren die er niet zijn, is een pittige opgave.

Ik hoop dat Disney met deze film niet zijn eigen geschiedenis wil herschrijven. Want ergens diep verscholen in de jaren '60 had de studio al zijn meesterwerkje gemaakt van dit bronmateriaal. Compleet anders van smaak, maar met karakter en emotie...

Nohands
dinsdag 10 mei 2016 om 20:29
Waardering: 4 / 5

Prachtig mooie film, samen met mijn zoontje van 10. En niet in 3D deze keer!

Ramon
maandag 10 oktober 2016 om 22:23
Waardering: 3.5 / 5

Een overbodige, maar op zich wel solide nieuwe versie van het beroemde verhaal van Mowgli en zijn dierenvrienen. Vrijwel alles is uit de computer getoverd en dat is zeer indrukwekkend, maar er worden wel wat vreemde keuzes gemaakt. Zo worden er slechts enkele liedjes hergebruikt, en met name die van King Louie werkt eigenlijk niet.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum