FilmCentrum

Registreren

Star Wars: The Last Jedi

Star Wars: The Last Jedi
Waardering: 4 / 5
11 stemmen

Alternatief: Star Wars: Episode VIII
Jaar: 2017
Regie:
Rian Johnson
Cast:
Daisy Ridley
John Boyega
Mark Hamill
Genre: Actie / avontuur / fantasie
Lengte: 152 minuten
Première: 13 december 2017
IMDb: 7.0 (539.059 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst
Terwijl Rey probeert Luke Skywalker ervan te overtuigen terug te keren, moeten de rebellen onder leiding van Leia zien te overleven in een haast onmogelijke strijd tegen de First Order.

Trailer

Reacties (2)

MRDammann
zondag 17 december 2017 om 00:54
Waardering: 4.5 / 5

Wat we deze Star Wars ieder geval na moeten geven is dat het anders probeert te zijn in het format van een SW-film.

Toen ik de film had bekeken, was ik verrast om al de backlash op internet te lezen. Een lage 'audience-score' op RT, onder de top 1000 voters op IMDB scoort het zelfs 'maar' een 6,6. Dat laatste moeten wij met een korreltje zout nemen, aangezien 22% van die laatste groep de film een 1 gaf.

Aan de andere kant zijn mensen op andere platformen weer erg positief, het lijkt vooral de die-hard SW-fans die ontevreden met de film zijn.

Verschillende vragen werden gesteld in TFA. Sommige worden beantwoord in TLJ, maar of ze voor iedereen even bevredigend zijn, is nog maar de vraag. Dat maakt de film zo sterk, de film is bij vlagen zeer onvoorspelbaar.

Verhaaltechnisch kan de film absoluut beter, de film kakt af en toe in. Vooral de verhaallijnen zonder Rey, Luke en Leia vond ik minder interessant. Dit wordt echter ruimschoots goed gemaakt. De film heeft namelijk geweldige sets. De planeet bedekt met zout is prachtig om te zien om maar een voorbeeld te noemen. Ook is de actie adembenemend waardoor ik vaak op het puntje van mijn stoel zat. De jonge cast doet het weer goed, maar Mark Hamill en Carrie Fisher wisten me echt emotioneel te raken.

De film is grappig, onvoorspelbaar, emotioneel, spannend en ook nog geweldige oneliners. Hoewel de film absoluut niet perfect is was dit alles wat ik wenste voor een vervolg op TFA.

Ramon
maandag 18 december 2017 om 23:01
Waardering: 4.5 / 5

Vandaag voor de tweede keer in de bioscoop gezien en dat versterkte mijn gevoelens uit de uitgebreide recensie alleen maar: het uitstapje van Finn en Rose werkt niet echt, maar al het andere des te meer. Fantastische beelden, personages om wie ik iets geef, mooie uitdieping van de mythologie en onverwachte wendingen die ik enorm kan waarderen.

Nog steeds lastig om een rangschikking te bepalen, maar op dit moment neig ik ernaar om dit als mijn favoriete Star Wars-film te bestempelen.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum