FilmCentrum

Registreren

The Martian

The Martian
Waardering: 4 / 5
12 stemmen

Jaar: 2015
Regie:
Ridley Scott
Cast:
Matt Damon
Jessica Chastain
Kristen Wiig
Genre: Actie / avontuur / sciencefiction
Lengte: 141 minuten
Première: 1 oktober 2015
IMDb: 8.0 (549.548 stemmen)
Kijkwijzer: Afgeraden voor 12 jaar en jonger Angst
Tijdens een bemande Mars-missie worden astronaut Mark Watney en zijn teamleden overvallen door een hevige storm. Zijn teamleden denken dat Watney het niet heeft overleefd en laten hem achter op de onherbergzame en barre planet. Maar Watney is niet dood en moet met beperkte voorzieningen al zijn vindingrijkheid en intelligentie aanwenden om de vluchtleiding op aarde te laten weten dat hij nog in leven is.

Trailer

Reacties (2)

Nohands
zondag 18 oktober 2015 om 19:32
Waardering: 4.5 / 5

Tja er is al heel veel positiefs over deze film geschreven en ik kan alleen maar bevestigen dat het allemaal waar is ook!! Wat een schitterende film,alles klopt gewoon,mooie beelden, goede cast en regie enz...

Deze film MOET je in de bioscoop 3D IMAX gaan zien dan komt hij het beste tot zijn recht!!

Ik heb er in ieder geval van genoten!!

En tja, Matt Damon zie je steeds meer groeien en groeien als acteur, wat een genot om te zien!!

EdwinBeek
vrijdag 23 oktober 2015 om 21:32
Waardering: 4 / 5

Dus Ridley Scott kan luchtig zijn als 'ie er zin in heeft. Dat bewijst deze vermakelijke "The Martian." Waarschijnlijk is dit te danken aan de schrijver van het bronmateriaal..?

Verwacht geen actievolle sci-fi prent. Mensen met die instelling gaan deze film saai vinden. Hoe Damon zijn zaakjes aanpakt om lange tijd op Mars te kunnen overleven zou voor de meesten intrigerend genoeg moeten zijn. Humoristische opmerkingen van Damon zorgen ervoor dat de film geloofwaardig en luchtig blijft. Verrassende keuze gezien zijn hopeloze situatie maar het werkt!

Ik heb mij dus uitstekend vermaakt, maar denk wel dat strenger snoeiwerk van ong. 30 minuten de film geen kwaad had gedaan. Het verhaallijntje op aarde werd lang uitgesponnen.

En na deze film ben ik er ook achter dat Jeff Daniels verbazingwekkend veel lijkt op D66-leider Alexander Pechtold. Maar dat is mijn persoonlijke probleem en valt Scott niet aan te rekenen...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

It Chapter Two