FilmCentrum

Registreren

Captain America: Civil War

Captain America: Civil War
Waardering: 3.5 / 5
12 stemmen

Alternatief: Captain America 3
Jaar: 2016
Regie:
Anthony Russo
Joe Russo
Cast:
Chris Evans
Robert Downey jr.
Scarlett Johansson
Genre: Actie / avontuur / sciencefiction
Lengte: 146 minuten
Première: 28 april 2016
IMDb: 7.9 (402.568 stemmen)
Kijkwijzer: Afgeraden voor 12 jaar en jonger Geweld Angst
Na een incident waarbij de Avengers betrokken zijn grijpt de overheid in. Ze zet het team onder politieke druk, waardoor ze onder toezicht van een gecontroleerd beleid te werk moeten gaan. Deze nieuwe situatie verdeelt The Avengers in tweeën: het ene team wordt geleid door Steve Rogers en zijn wil om met The Avengers de mensheid te beschermen zonder de bemoeienis van de overheid. Daar tegenover staat Tony Stark met zijn verrassende beslissing om de overheid te steunen.

Trailer

Reacties (4)

Tomhamoen
vrijdag 6 mei 2016 om 10:15
Waardering: 3.5 / 5

Vakkundig gemaakte actie-thriller waarin nieuwe personages op eenzelfde manier zijn verwerkt. Niet minder en helaas ook niet meer.

Hagar
zondag 8 mei 2016 om 15:33
Waardering: 4 / 5

De tweede Captain America film verraste me indertijd. Ik ging er slechts heen omdat het toevallig een samenhang had met de serie Agents of SHIELD, en de serie profiteerde daarvan, de film profiteerde daarvan, maar ook zonder de serie maakte de film behoorlijk indruk! Na het saaie en slepende deel 1 van Cap was dat een enorme verassing!
Dezelfde regisseurs zijn terug voor dit deel, en ze flikken het weer!
De film had er alle potentie van een nieuwe Avengers te worden. Misschien geen gekke gedachte, aangezien deze film wat mij betreft Avengers 2 ver achter zich laat! Misschien HOOPTE ik zelfs wel op een Avengers film.
Maar verrassend genoeg weten de Russo broers dat te voorkomen! Het blijft tot aan de climax een verhaal over Captain America, ondanks de enorm drukkende aanwezigheid van Iron Man.
Omdat ik toch wel uitkeek naar deze film, bereidde ik me al voor op een tegenvaller. Ook de trailers die ik zag lieten al veel weten wat ik niet wilde weten.
spoiler Ik had de comic al gelezen waar dit op gebaseerd was. In die comic legt iemand het loodje, waardoor de boel veel serieuzer wordt. In de trailers zie je hoe War Machine bewegingsloos in de armen van Iron Man ligt, die zeer serieus kijkt. 1 plus 1 is?.... 3, zo blijkt, want hoe ze spelen met de wetenschap dat het publiek dat verwacht is geweldig! Zo zijn er al meerdere scenes waarin je verwacht dat War Machine neer gaat, en het steeds niet gebeurt. ALS het dan eenmaal gebeurt, is de uitkomst toch anders dan je verwacht. Misschien wat te veilig. Tenslotte wordt het wel eens tijd dat het duidelijk wordt dat de superhelden een gevaarlijke baan hebben. Dat zou je niet zeggen, als je bedenkt dat ze het allemaal al 13 films lang steeds overleven. Maar goed, het feit dat dit onverwacht uitpakt is ook wat waard. spoiler
Het is lastig een goede film te maken over de perfecte persoon die Steve Rogers AKA Captain America eigenlijk is. Daarom hebben ze een hele goede eigenschap van hem gepakt, namelijk zijn sterk gevoel voor vriendschap, en dat tot een zwakte voor hem gemaakt. Het pakt ijzersterk uit, het maakt dat de film geen Avengers film wordt, en maakt het verhaal zeer aantrekkelijk.
Zijn er dan geen zwakke punten? Jawel. De film wordt te zwaar. Marvel zou Marvel niet zijn zonder de welkome snedige commentaren en leuke scenes (kijk, DC, zo maak je een film amusant!), maar al met al lijken de consequenties van de heldendaden steeds belangrijker te worden boven de heldendaden zelf. Hoewel ik dat een interessant oogpunt vind, hoop ik dat dit slechts de aanloop was naar deze film, en dat ze dit oogpunt nu kunnen laten voor wat het was.
Ook de inmiddels veel gelezen kritiek op Marvel dat ze buiten Loki maar geen goede schurk weten neer te zetten blijkt hier weer. De slechterik blijft niet hangen, ondanks een heel sterke motivatie en achtergrond. Een excentrieker personage zou dit wellicht hebben kunnen verhelpen.
Neemt niet weg dat deze film hard zijn best doet in mijn Marvel top 3 te komen. Ik weet nog niet zeker of hij dat gered heeft. De tijd zal het leren.

Oh, een laatste noot, ik hoopte dat deze film ook nieuw bloed zou pompen in de serie Agents of SHIELD, zoals de vorige Captain America dat deed.... Het KAN not, maar ik verwacht het niet. Waar de vorige Cap de wisselwerking met die serie tot het uiterste kon benutten, wordt hier vooral duidelijk hoezeer de serie kampt met lage budgetten. Hoewel de serie dealt met veel meer high tech gebeuren, en veel gevaarlijkere individuen, ziet de technologie om hen vast te houden er hier vele malen beter uit. Ik vrees dat het einde voor de SHIELD serie nabij is.

Nohands
dinsdag 17 mei 2016 om 10:25

Ik heb mezelf prima vermaakt bij deze film, de benodigde aktie en mooie beelden zijn een lust voor het oog. Alhoewel ik nu een beetje wel done ben met teveel helden in 1 film, volgende keer mag Captain America het gewoon lekker zelf weer doen hoop ik Knipoog

Ow, en de nieuwe spiderman....pfffff wat een ventje.

Ramon
zaterdag 11 juni 2016 om 16:53
Waardering: 4 / 5

Ik heb me hier weer prima mee vermaakt. Van tevoren was ik bang dat dit stiekem gewoon een Avengersfilm zou zijn gezien de gehele cast, maar zijn verhaallijn staat wel degelijk centraal. Een paar geweldige actiescènes, wat humor die werkt en sterke nieuwe personages (Spidey en Black Panther) maken dit een aanrader.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Joker