FilmCentrum

Registreren

Black Panther

Black Panther
Waardering: 3.5 / 5
10 stemmen

Jaar: 2018
Regie:
Ryan Coogler
Cast:
Chadwick Boseman
Michael B. Jordan
Lupita Nyong'o
Genre: Actie / avontuur / sciencefiction
Lengte: 134 minuten
Première: 14 februari 2018
IMDb: 7.3 (565.951 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst
Na de dood van zijn vader keert T’Challa terug naar Wakanda om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen. Zijn moed als koning en Black Panther wordt alleen op de proef gesteld door een heftig conflict met een oude vijand dat niet alleen het lot van Wakanda, maar ook van de rest van de wereld in gevaar brengt. Geconfronteerd met verraad en gevaar moet de jonge koning zijn bondgenoten verenigen en zijn krachten inzetten om zijn vijanden te verslaan en de veiligheid van zijn volk te waarborgen.

Trailer

Reacties (2)

Hagar
donderdag 12 juli 2018 om 13:12
Waardering: 3.5 / 5

Door de hype was mijn verwachting eigenlijk gedaald. Dit kon alleen nog maar tegenvallen.
Wel.... Dat viel alleszins mee!
Prima Marvel film, die zich onderscheid in de manier waarop held en slechterik tegenover elkaar staan. Voor de verandering heeft de slechterik eens de betere motieven!
Het levert fijne, grijze gebieden op. Een held die niet feilloos is, een slechterik met een goed punt, en veel bijrollen die misschien meer de titel 'held' verdienen dan de held zelf!
Een ander onderscheid is een hele fijne cast! Veel leuke personages die dan ook goed neergezet worden. Iedereen doet zijn werk echt uitstekend.
Wel jammer dat de personages, ondanks dat ze fijn zijn, zich toch bijna niet weten te onderscheiden van het gemiddelde Marvel personage. Resultaat is dat ik nu, 3 dagen na het zien ervan, me bijna geen namen herinner van de personages.

Dus de film was de hype waard? Nou..... nee.
Voor een film die zo fijn persoonlijk bleef is het erg jammer te zien dat de climax scene weer 1 groot CGI-fest is. En niet eens een erg goede. Men moest werkelijk een smoes bedenken om ervoor te zorgen dat de gezichten onder de maskers af en toe nog te zien waren, anders was de scene echt volledig zonder menselijk gedeelte geweest.
Ik had af en toe het idee dat ik naar een screensaver zat te kijken....
Ook jammer dat veruit het leukste personage de film niet overleeft. Had er graag meer van gezien!
Kortom, gewoon een hele prima toevoeging tot de Marvel stal. Iets beter dan de gemiddelde Marvelfilm op sommige punten, iets slechter op andere.

Ramon
zondag 29 juli 2018 om 16:35
Waardering: 3.5 / 5

Een van de betere Marvelfilms, maar ook hiervan is enkele maanden later alweer veel weggezakt. De geschapen wereld is origineel en daarom zeer de moeite waard, maar daar staat tegenover dat de CGI af en toe echt ondermaats is.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum