FilmCentrum

Registreren

Deadpool

Deadpool
Waardering: 3.5 / 5
15 stemmen

Jaar: 2016
Regie:
Tim Miller
Cast:
Ryan Reynolds
Karan Soni
Ed Skrein
Genre: Actie / avontuur / sciencefiction
Lengte: 108 minuten
Première: 11 februari 2016
IMDb: 8.0 (623.615 stemmen)
Kijkwijzer: Afgeraden voor 16 jaar en jonger Geweld Grof taalgebruik
Na een duister experiment genezen de verwondingen van een voormalig Special Forces-lid razendsnel en bedenkt hij het alter ego Deadpool. Gewapend met zijn nieuwe gave en een goed gevoel voor (zwarte) humor gaat Deadpool op zoek naar de man die zijn leven bijna verwoestte.

Trailer

Reacties (4)

Nohands
zondag 21 februari 2016 om 14:53
Waardering: 4 / 5

Fantastische keiharde geweldadige aktiefilm met ook keiharde leuke zwarte humor en de benodigde sex scenes en grappen...en o ja ook een vleugje romantiek maar heel leuk gebracht!

Een geheel andere MARVEL opzet dan we gewend zijn en geeft alweer een vernieuwede frisse boost aan dit genre, niet voor kinderoogjes en oortjes geschikt in ieder geval deze DEADPOOL.

Hele goede cast en supergoed geregistreerd en in elkaar gezet, echt top werk!

Ryan Reynolds is echt de perfecte man voor deze rol, ik heb er weer een nieuwe held bij in ieder geval!

Aanrader deze film, ook voor de niet superhelden film liefhebbers Knipoog

Tomhamoen
zaterdag 26 maart 2016 om 23:50
Waardering: 2.5 / 5

Na een hilarische opening zakt het geheel helaas relatief snel in naar een vrij standaard superhelden-oorsprong-verhaal met humor die net iets te vaak het niveau van Grimsby niet eens overschrijd (ik heb me zelfs serieus afgevraagd of ik niet per ongeluk naar Baron Cohen keek ipv Reynolds).
Toegegeven: Er zitten fijne momenten in (de ikea dialoog!), maar over het algemeen viel deze film me toch tegen.

Ramon
vrijdag 6 mei 2016 om 15:11
Waardering: 3.5 / 5

Geinig, maar ergens toch wat tegenvallend. De humor is leuk en Reynolds is perfect, maar het geheel zakt wel in elkaar in de derde akte. Men maakt continu de standaard elementen van superheldenfilms belachelijk, maar doet vervolgens zelf precies hetzelfde. Zeker mee vermaakt, maar ik had stiekem meer betrokkenheid willen voelen.

Hagar
vrijdag 24 februari 2017 om 08:22
Waardering: 4 / 5

Beste film uit het X-Men universum sinds X2!
Ik heb HEEL vaak zitten grinniken, en echt meerdere malen hardop zitten lachen om sommige dingen!
De humor is briljant! Reynolds is prima, maar ik ben er niet van overtuigd dat niemand anders dit had kunnen doen. Daarentegen las ik online van zijn persoonlijke betrokkenheid bij deze film, en DAT is iets wat zijn bemoeienis met deze film uniek en positief maakt.
Het verhaal?.... Tja, simpel, standaard, rechttoe-rechtaan, maar niet geheel verkeerd. Ramon zegt het goed, de film probeert dat belachelijk te maken, maar doet het zelf ook. Misschien maar daar het verhaal duidelijk op een lagere prioriteit wordt gezet, kan ik daar goed mee leven.
Kortom, HEEL goed mee vermaakt, veel beter dan ik verwacht had! Niet omdat ik een slechte film verwachtte, maar omdat ik niet verwachtte dat ik van dit soort humor en gewelddadig gebeuren zou houden. Maar het wordt echt heel leuk gebracht hier!

Ik denk zelf dat de film zo goed werkt omdat het niet probeert slimmer of groter of beter te zijn dan een voorganger (ja, misschien dan Wolverine, maar dat is geen grote opgave...). Iets waar X-Men: First Class en Days of Future Past in mijn optiek nogal last van hebben.
Ik kan alleen maar hopen dat Deadpool 2 diezelfde nonchalance weet te behouden, maar ik vrees dat dit ijdele hoop is. Die zal nu deze film hebben om naar op te leven.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Frozen II