FilmCentrum

Registreren

Cat on a Hot Tin Roof

Cat on a Hot Tin Roof
Waardering: 4 / 5
1 stem

Jaar: 1958
Regie:
Richard Brooks
Cast:
Elizabeth Taylor
Paul Newman
Burl Ives
Genre: Drama / romantiek
Lengte: 108 minuten
IMDb: 8.1 (35.661 stemmen)

Reacties (1)

EdwinBeek
woensdag 21 juni 2017 om 23:44
Waardering: 4 / 5

Dit is de film die de sterrenstatus van Paul Newman en Elisabeth Taylor voorgoed bevestigden. De twee geven een behoorlijke performance, net zoals de rest van de cast overigens. Soms theatraal, maar zo ging dat vroeger. Ik kon vooral Madeleine Sherwood wel schieten. Door hoe de rol geschreven is, maar ook door haar uiterlijk. Dat HOOFD. Heel onaardig van me, maar je wilde erop meppen. Overtuigende casting denk ik dan maar...

Sterk geschreven characters dus, gebaseerd op het toneelstuk van Tennessee Williams. Begreep dat alle trekjes van Newman's personage die neigden naar homoseksualiteit de censuur niet overleefd hebben, maar was zelf van mening dat het onderwerp wel degelijk aanwezig was.

Na 'A Streetcar named Desire' en deze prent ben ik toch wel erg benieuwd naar andere verfilmingen van William's toneelstukken. Z'n personages bevallen me uitstekend. Hij pent ze geschakeerd en volwassen neer. De vroegere verfilmingen hiervan ogen nu wat oubollig, maar dat ligt aan het Hollywood van toen en niet aan Williams. Zíjn dialogen en menselijke problemen klinken tijdloos.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar