FilmCentrum

Registreren

Thor: Ragnarok

Thor: Ragnarok
Waardering: 3.5 / 5
11 stemmen

Jaar: 2017
Regie:
Taika Waititi
Cast:
Chris Hemsworth
Tom Hiddleston
Cate Blanchett
Genre: Actie / avontuur / komedie
Lengte: 130 minuten
Première: 26 oktober 2017
IMDb: 7.9 (701.233 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst
Thor komt voor een nieuwe bedreiging te staan in de vorm van de meedogenloze Hela. Hij verliest zijn magische hamer en wordt gevangen genomen aan de andere kant van het universum. Het wordt voor hem een race tegen de klok om op tijd terug te komen in Asgard om Ragnarok – de verwoesting van Asgard en het einde van de beschaving – te stoppen. Hiervoor moet Thor alleen eerst een dodelijke gladiatorenstrijd overleven, waarbij hij recht tegenover een oude bekende komt te staan.

Trailer

Reacties (4)

MRDammann
zaterdag 28 oktober 2017 om 13:26
Waardering: 3.5 / 5

Een nieuwe Thor film. Ik vond eigenlijk altijd dat de Thor films de minst goede waren van alle standalone films van alle Marvel films. Met deze film komt daar helaas geen verandering in.

De film is met een plezier gemaakt en is ook leuk om naar te kijken. Dat mag echter geen verassing meer zijn voor een Marvel film. Zoals vaker schiet Marvel hierin wel door. De grappen worden soms wel door (spoiler Thor gaat iets tegen een raam, maar het stuitert gelijk weer terug,
zo tegen zijn hoofd.
spoiler
). Andere, wat minder opvallende grappen waren wat meer geslaagd, zoals de cameo's van één hele bekende acteur die je niet direct zou herkennen. Helaas zijn de flauwe vol in de meerderheid.

Ook stelt het plot helemaal niks voor, we kennen het allemaal wel. De actie is tof en Thor en Loki zijn leuke karakters, maar het deed me verder niks. Ik had een leeg gevoel na afloop. Ik had van Waititi wat meer verwacht, maar het is vooral een Marvel film weer geworden, de zoveelste.

Helaas is het een herhaling van zetten, toch heb ik genoten van de actie en sommige cameo's. Toch heeft deze film weinig inhoud.

Hagar
zondag 12 november 2017 om 10:51
Waardering: 2.5 / 5

Waar de voorgaande Thor films overweldigend waren in hun episch-heid, met als resultaat dat het plot volkomen ondergesneeuwd werd en daarmee ontzettend on-memorabel werd (echt, ik heb beide Thor films 2 keer gezien, maar vraag me niet waar ze over gingen, ik heb geen flauw idee!)
Grappig is dat deze film in zekere zin het epische overtreft, maar het desondanks memorabeler blijft. Vermoedelijk omdat het ook simpel is. Simpel is goed, in deze!
Want naast het simpele plot is er VEEL gaande. TE veel?.... Nee, dat niet. Maar wel veel.
Ook bezwijkt de film niet onder zijn eigen, epische gewicht, omdat de humor het allemaal ontzettend luchtig maakt.
Nu heb ik werk van regisseur Waititi gezien, en hoewel ik geen groot fan ben, zie ik er wel degelijk de charme van in. Ook had ik gelezen dat veel dialogen geïmproviseerd waren, wat ook voor meer humor zorgt. Geef ik onmiddellijk toe.
Echter, daar zit ook een nadeel aan. In scripts wordt toch vaak geschaafd aan humor. Het zijn veelal geen grapjes die in iemand hoofd opschieten en ongetest het proces doorlopen naar het witte doek. En dat is met improvisaties wel het geval. En soms kan een grapje wel wat geschaaf gebruiken....
Het resultaat is voor mij dus inderdaad een luchtige film, waarin zelfs scenes die zwaar hadden kunnen (en soms zelfs in mijn optiek MOETEN!) zijn geen gewicht mee krijgen. Karakters worden uitgemoord met een glimlach, bij wijze van spreken. Maar zelfs dat luchtige voelt soms wat gehaast en met wat momentjes waarbij je denkt "dit had grappig moeten zijn...".
Maar nogmaals, dit alles voorkomt dat de film bezwijkt onder zijn gewicht, en dat is zeker ook wat waard. Plus dat het meerendeel van de humor WEL aankomt.
Dus dit is een film die qua stijl volledig buiten de rest valt... Ik zou de film bijna willen behandelen als een verhaal dat Thor in de kroeg aan zijn mede-Avengers verteld, en alles ervan is waar, maar allemaal net een beetje aangedikt...
Kortom, een beetje gemengde gevoelens, achteraf had ik er niet zo nodig voor naar de bios hoeven gaan, maar evenals praktisch elke andere Marvel film heb ik me er wéér mee vermaakt. Glimlach

Ramon
zaterdag 18 november 2017 om 12:28
Waardering: 4.5 / 5

Ook de tweede keer in de bioscoop heb ik hier enórm van genoten. Dit is echt precies mijn humor. Zie verder mijn uitgebreide recensie Glimlach

Ramon
zaterdag 23 november 2019 om 16:58
Waardering: 4.5 / 5

Tip: ook het audiocommentaar van Taika Waititi (en een bijzondere gast) is de moeite waard.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Drive My Car
OSCARS [Oscars] West Side Story
OSCARS [Oscars] The Power of the Dog
OSCARS [Oscars] Licorice Pizza

Updates

Reacties

Forum

Minions: The Rise of Gru