FilmCentrum

Registreren

Avengers: Infinity War

Avengers: Infinity War
Waardering: 3,5 / 5
10 stemmen

Alternatief: The Avengers 3
Jaar: 2018
Regie:
Anthony Russo
Joe Russo
Cast:
Robert Downey jr.
Chris Evans
Josh Brolin
Genre: Actie / avontuur / fantasie
Lengte: 149 minuten
Première: 25 april 2018
IMDb: 8.4 (1.049.132 stemmen)
IMDb Top 250: #63
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld Angst
Voor het eerst komen alle helden en hun bondgenoten uit de voorgaande Marvelfilms bij elkaar om het op te nemen tegen de machtige Thanos, die een bedreiging vormt die te groot is voor een enkele held. De Avengers moeten bereid zijn alles op te geven in een poging om Thanos te verslaan, voordat zijn missie slaagt en zijn verwoesting een einde brengt aan alles.

Trailer

Reacties (5)

MRDammann
donderdag 26 april 2018 om 17:53
Waardering: 4,5 / 5

Ik had gehoopt op een goede film, eigenlijk ook wel verwacht, maar dit had ik echt niet verwacht. Ik vond superheldenfilms vaak wel tof, maar ik heb eigenlijk nooit zo'n emotionele binding met een superheldenfilm gehad. Deze film deelt namelijk op het eind een enorme mokerslag uit, spoiler vergelijkbaar met the Empire Strikes Back, 38 jaar geleden. spoiler Ik ben daarom enorm benieuwd hoe het verder gaat, bijna misdadig dat we een heel jaar moeten wachten Knipoog!

Maar de film heeft uiteraard humor, een enorme vaart en de fijne karakters die we al kennen. spoiler Het overlijden van sommige karakters deed me echt wel wat, iets dat ik niet had verwacht. spoiler

Daarnaast is het geniaal en uniek dat Marvel alle karakters in één film weet te proppen en ze allemaal wat belangrijks te doen geeft. Heel bijzonder, chapeau voor Marvel!

Hagar
maandag 30 april 2018 om 10:47
Waardering: 3,5 / 5

Ik heb de film even laten bezinken.
Ik vind het lastig deze film te beschrijven, aangezien het een vrij unieke film is. Ik heb weinig vergelijkingsmateriaal.... En teveel van mijn mening over deze film is gebaseerd op verwachtingen vooraf om de film volledig objectief te kunnen bekijken.
Als op zich staande film bekeken vind ik de film ronduit slecht. Er wordt geen personage goed geïntroduceerd, en met niemand wordt voldoende tijd besteed om mee te leven met de personages. Aan de andere kant.... deze film staat natuurlijk allesbehalve op zichzelf.
De film profiteert van eerder opgezette relaties. Met name de relatie tussen Tony Stark en Spider-Man werkt hierdoor uitstekend! Maar eigenlijk is met dat gegeven in het achterhoofd alles beter te verteren.
En toch mis ik een focus punt. Een hoofdpersonage. De nieuwe slechterik Thanos zou dat moeten zijn. Maar daar heeft hij ECHT te weinig screentime en 'alone time' voor.
Je VOELT zijn beweegredenen niet. Ze worden je uitgelegd, zoals bij iedere slechterik het geval is.
Het is een goede manier om je hoofdpersonage te onderscheiden van de slechterik in dit genre films: Vaak hebben de slechterikken ook wel een punt.... het verschil is dat je het standpunt van je hoofdpersonage VOELT, het wordt je laten zien in de film, en dat van de slechterik (omdat het maar een bijpersonage is) wordt je vaak slechts vertelt, of zijdelings laten zien...
Maar voor dat alles is te weinig tijd hier. Thanos voelt als een slechterik. Hij is niet meer een bijpersonage dan wie dan ook in deze film, maar hij krijgt voldoende ruimte om als hoofdpersoon te voelen.
En daarmee voelt het allemaal vooral als een opsomming van gebeurtenissen, zonder dat ik daar emotionele binding mee heb. Die emotionele binding komt pas als personages waarvan je houdt in gevaar gaan komen, maar de liefde voor die personages komt niet uit deze film, en voelt dus niet erg verdiend....
Dan is er nog het onconventionele einde van deze film....
spoiler Is dit nou net als Pirates of the Caribbean deel 2? Waarbij het slechts deel 1 van 2 is? Of heeft eindigt de film echt totaal verkeerd voor de goeierikken? Ik ben vrijwel zeker van de eerste optie, maar de regisseurs en andere fans die de film gezien hebben vinden dat het tweede het geval is. In het tweede geval: Ballsy!! Maar bullshit, want we weten al dat Spider-Man 2 eraan komt.... Dus ben ik gedwongen het te bekijken als een deel 1 van 2, wat ik niet erg vind, want ik hou van lang uitgesponnen verhalen.... maar dan weet ik dus pas wat ik hiervan vind als ik deel 2 gezien heb. spoiler
Mijn gevoel voor de film is: Men heeft getracht de mal te breken, en is daar keihard in gefaald.... En waarom? Tja, daar kan ik mijn vinger niet goed op leggen. Het voelt voor mij te vaak als een Marvel film zoals alle Marvel films. Ik had op iets uniekers gehoopt, en heb dat niet gekregen....

Goed, tot zover mijn gezeik. Wat doen ze GOED?
De actiescenes zijn overzichtelijk, epischer dan ooit en vol van de actie die iedere comic-geek zou willen zien. De personages krijgen dan weinig tijd, maar het is een genot om iedereen weer terug te zien (en een gemis om enkele NIET te zien, wat alleen maar goed is!). Nieuwe karakter-interacties zijn leuk om te zien. Thor past perfect bij de Guardians of the Galaxy en ook het gebruik van Hulk in deze film vind ik erg leuk!
Maar ja, het belangrijkste van een film blijft voor mij het verhaal, en dat blijft achter. Het is de ene macguffin-jacht na de andere, en eindigt met een grote battle. That's it.

Ik zou heel graag deze film eens bespreken met iemand die ook de strip heeft gelezen van Infinity Gauntlet. Ik denk dat veel van mijn problemen met de film komen van het gelezen hebben van deze strip. Maar ja, dat verklaart niet waarom er tig Marvel geeks zijn die dit nu al tot de beste Marvel film hebben uitgeroepen, en toch ook de comics gelezen hebben..... Ik zou graag eens van gedachten wisselen met iemand die beide kent zoals ik.

Ramon
vrijdag 21 december 2018 om 16:46
Waardering: 3,5 / 5

Prima mee vermaakt, maar het was niet de klapper waar ik op had gehoopt. Daarvoor heeft de film echt te veel last van het enorm grote aantal personages. De CGI is daarnaast van wisselende kwaliteit, maar gelukkig zit er wel wat fijne humor in en werken de groepjes tegengestelde helden die samen op missie moeten wel goed.

Hagar
vrijdag 26 april 2019 om 13:49
Waardering: 3,5 / 5

Ik merk de laatste tijd wel vaker dat mijn verwachtingen een TE grote rol spelen in hoe ik een film beoordeel. Deze film verwachtte ik indertijd veel van, dus mijn reactie was.... niet heel positief.
Heb de film als aanloop naar Endgame opnieuw gekeken, en beduidend meer van genoten dan de eerste keer. Niet dat ik het niet meer eens ben met de punten die ik eerder noemde, maar, wederom, mijn verwachtingen.... Na vorige keer verwachtte ik dat dit even doorbijten zou zijn, maar dat is echt TE negatief gedacht over deze film.
Nee, diepgaand is 'ie niet. Goed doordacht ook niet. Maar het is wel een heerlijk stuk spektakel, en daar is ook helemaal niets mis mee.

MRDammann
zondag 26 april 2020 om 13:33
Waardering: 4,5 / 5

Zie net dat ik hem voor het eerst twee jaar geleden in de bioscoop. Eén van mijn favoriete bioscoopervaringen. Vandaag zag ik hem voor de vierde keer en ik vind hem nog steeds heel erg fijn. Zoveel toffe momenten die nog steeds heel goed werken.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

AWARDS [Awards] Anatomy of a Fall
AWARDS [Awards] Maestro
AWARDS [Awards] Killers of the Flower Moon
OSCARS [Oscars] Everything Everywhere All at Once

Updates

Reacties

Forum