FilmCentrum

Registreren

Captain Marvel

Captain Marvel
Waardering: 3 / 5
9 stemmen

Jaar: 2019
Regie:
Anna Boden
Ryan Fleck
Cast:
Brie Larson
Samuel L. Jackson
Ben Mendelsohn
Genre: Actie / avontuur / sciencefiction
Lengte: 124 minuten
Première: 6 maart 2019
IMDb: 6.9 (412.176 stemmen)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Geweld
In 1990 is er een galactische oorlog gaande tussen twee buitenaardse rassen. Carol Danvers is een vrouw met superkrachten die na lange tijd terugkeert naar de aarde. Daar herinnert ze zich zaken uit haar verleden die bij haar vragen oproepen. Intussen neemt ze het samen met haar bondgenoten op tegen de Skrulls, die de gave hebben om van gedaante te veranderen en die onder leiding staan van Talos.

Trailer

Reacties (3)

Tomhamoen
vrijdag 8 maart 2019 om 12:55
Waardering: 2.5 / 5

Om te beginnen: een beter eerbetoon dan dit had Marvel niet kunnen geven aan Stan Lee. Ook zijn cameo in deze film is misschien wel één van de beste, juist omdat het geen hele opvallende is.

Om te vervolgen:
Met deze film heeft de studio eindelijk een nieuwe vorm gevonden voor de herkomstfilms, met als enig nadeel dat spoiler de mentor zoals altijd niet zuiver blijkt spoiler. Verder is dit alles wat je van Marvel kunt verwachten: actie, humor (Jackson en Larson zijn een gouden duo), goede special effects (vooral de 'buitenaardse' werken goed in 3D) zelfs een voor het soort film redelijk goed gespeeld randje drama van Brie Larson en tot slot interessante nieuwe puzzelstukjes in het grote verhaal zonder dat het een te grote rol speelt.
Complimenten tot slot voor de ondertitelaar, die het woord 'trubbels' nog eens goed afstofte en daarmee de bijnaam van een personage erg goed vertaalde.

Hagar
maandag 18 maart 2019 om 16:34
Waardering: 3 / 5

Een film zoals er al meerdere zijn in het Marvel universum. Heel veel voegt de film niet toe. Is ook niet nodig, want het is gewoon een fijne actiefilm op zichzelf, en wel eentje zonder heel veel inhoud.
Maar humor en actie maken heel veel goed. De verjongingskuur werkt geweldig voor Samuel L. Jackson, maar bij gastacteur Clark Gregg ziet het er toch af en toe nog wat nep uit. Waarschijnlijk is al het budget naar Jacksons karakter gegaan.
Ik had gehoopt op een wat meer uitdiepend verhaal, wat meer puzzelstukjes voor het Marvel universum. De film heeft dit niet nodig, maar het universum had erbij gebaat geweest. Echter, het meest prominente puzzelstukje (spoiler Fury die zijn oog verliest spoiler) was een tegenvaller.
Het maakt allemaal niet heel veel uit. Wie van Marvel films houdt, zal zich hiermee vermaken. Zij die dat niet doen missen hier echt heel weinig aan, maar zullen zich ook zeker niet vervelen als ze per ongeluk meegesleurd worden om de film te gaan zien.
Meest positieve puntje: Brie Larsons enthousiasme. Ze lijkt echt zin te hebben in de film! Tweede meest positieve puntje: Haar chemie met Samuel L. Jackson.

Ramon
zaterdag 23 november 2019 om 17:04
Waardering: 3 / 5

Dat hier veel van is weggezakt zegt al voldoende vrees ik. +1 voor de flerken, maar verder is dit gewoon een prima actiefilm en niet meer dan dat.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum

Scoob!