FilmCentrum

Registreren

What We Do in the Shadows

What We Do in the Shadows
Waardering: 4 / 5
12 stemmen

Jaar: 2014
Regie:
Jemaine Clement
Taika Waititi
Cast:
Jemaine Clement
Taika Waititi
Jonathan Brugh
Genre: Komedie / horror
Lengte: 86 minuten
Première: 18 december 2014
IMDb: 7.6 (83.382 stemmen)
Kijkwijzer: Afgeraden voor 16 jaar en jonger Geweld
Vampier zijn in de 21ste eeuw is geen makkelijke opdracht. Dit ontdekken de documentairemakers die een drietal bloeddorstige huisgenoten volgen bij hun alledaagse bezigheden in Wellington, Nieuw-Zeeland. Wanneer ze hipster Nick in een vampier veranderen, worden de rollen echter omgedraaid.

Trailer

Reacties (6)

Ramon
vrijdag 30 januari 2015 om 17:04
Waardering: 4.5 / 5

Wát een heerlijke komedie! Helemaal mijn smaak, ik twijfel dan ook nog steeds of hij niet nog een halve ster extra verdient. In een notendop is dit This is Spinal Tap met vampiers door de briljante geesten van Flight of the Conchords. Ik heb anderhalf uur lang dubbel gelegen om de absurde humor die niet iedereen zal liggen, maar ik heb genoten.

Hagar
donderdag 9 april 2015 om 17:44
Waardering: 3.5 / 5

Mockumantaries zijn niet mijn ding... Docu's zijn ook niet mijn ding, dus de parodie daarop doet me weinig, en dat is volgens mij het enige dat een film als deze toevoegt aan een ander soort comedy. De film had prima zo gepresenteerd kunnen worden, als een film, met een verhaal, en dezelfde situaties erin.
Echter, nadeel is dan dat de film op het verhaal afgerekend kan worden. Dat is nu onmogelijk gemaakt, evenals beoordelen op acteertalenten.
Maar goed, dat is allemaal pietlutterij, want het is duidelijk dat het daar ook niet om draait. Het gaat om lol, de draak steken met vampiers, en, oh ja, lol!
Dat leveren de makers dan ook. Het is onzinnig, maar leuk. CGI is natuurlijk slecht, maar daar staan briljante vondsten in het scenario tegenover.
Al met al heb ik me goed vermaakt met deze film, al past hij niet in mijn straatje voor volwaardige films.

Walter
zaterdag 11 april 2015 om 14:29
Waardering: 4.5 / 5

dit is een van de beste comedy's die ik heb gezien. masha danki Ramon - of was het Saskia? - voor de tip. ik ga What We Do in the Shadows aanschaffen en waarschijnlijk nog heul veul kijken.

Ramon
zondag 19 april 2015 om 16:36
Waardering: 4.5 / 5

Een tweede keer kijken blijkt inderdaad totaal geen probleem voor deze fantastische komedie, wederom anderhalf uur dubbel gelegen.

MRDammann
dinsdag 1 november 2016 om 12:38
Waardering: 3 / 5

Na alle goede geluiden die ik over deze film hoorde viel de film me toch wat tegen. Ik ben het met de meeste eens: de humor is geweldig. Vooral de gezichtsuitdrukkingen zijn hilarisch. Ook het concept is inventief en leuk bedacht. Maar verder? Ik weet het niet. Deze film heeft geen verhaal, is het erg als een film geen verhaal heeft? Helemaal niet, maar dan moet het wat mij betreft wel visueel aantrekkelijk zijn en/of moeten de karakters mij enorm boeien. Dat deed het niet, maar desondanks heb ik toch wel genoten van de humor.

Ramon
zaterdag 18 november 2017 om 12:32
Waardering: 4.5 / 5

(inmiddels voor de vijfde keer gezien, briljant!)

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar