FilmCentrum

Registreren

An Honest Liar

An Honest Liar
Waardering: 4 / 5
7 stemmen

Jaar: 2014
Regie:
Tyler Measom
Justin Weinstein
Cast:
James Randi
Adam Savage
Genre: Documentaire
Lengte: 90 minuten
IMDb: 7.5 (6.561 stemmen)

Reacties (3)

Hagar
maandag 12 oktober 2015 om 09:06
Waardering: 4.5 / 5

Een documantaire over een illusionist die de illusies van de oplichters wil wegnemen.
Waar ik voor vreesde toen de film startte, was dat deze docu allerlei illusionistentrucs ging uitleggen. Dat vermijd de docu echter zorgvuldig! Het geeft voldoende aanwijzingen waar je deze informatie kunt vinden, als je echt wilt, maar het is duidelijk dat dit niet de insteek van de docu is geweest, gelukkig.
Wel geeft het een fantastisch beeld van hoe mensen gemanipuleerd worden door ECHTE oplichters op grote schaal, niet de illusionisten waarvan mensen van tevoren weten dat ze belazerd gaan worden.
The Amazing Randy is een fascinerend figuur, maar ook een komisch figuur, wat alleen maar aan zijn mystiek toevoegt.
De docu gaat uiteindelijk door over zijn persoonlijke leven, dat even fascinerend is als zijn professionele leven. Het hoe of waarom laat ik in het midden, ik raad eenieder aan de film aan te zetten, en het zelf te ondervinden!

Walter
woensdag 14 oktober 2015 om 16:13
Waardering: 4 / 5

mooie docu over het verbazingwekkende leven van James Randi, die bekend werd als de illusionist The Amazing Randy en zijn kunde en faam gebruikt om kwakzalvers te ontmaskeren. de documentairemakers hadden geluk: spoiler tijdens het opnemen van de docu werd een oplichter in Randi's directe nabijheid ontmaskerd, nota beide bene Randi's levenspartner. spoiler geestig en tegelijk ook verdrietig om te zien spoiler hoe iemand die zich zo inzet om de waarheid te laten zegevieren jarenlang in een leugen heeft geleefd. spoiler een aanrader!

Ramon
woensdag 21 oktober 2015 om 20:55
Waardering: 4 / 5

Erg fijne documentaire over The Amazing Randi, waarvan ik eerder al eens een TED Talk had gezien. Deze illusionist heeft het zijn levensdoel gemaakt om mediums en vergelijkbare oplichters te ontmaskeren, waaronder Uri Geller en Peter Popoff. Een interessant kijkje in het leven van een fascinerend persoon, met een onverwacht einde.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Vox Lux