FilmCentrum

Registreren

Asterix & Obelix: De Romeinse Lusthof

Asterix & Obelix: De Romeinse Lusthof
Waardering: 3.5 / 5
3 stemmen

Alternatief: Astérix: Le domaine des dieux
Jaar: 2014
Regie:
Alexandre Astier
Louis Clichy
Cast:
Roger Carel
Guillaume Briat
Lorànt Deutsch
Genre: Animatie
Lengte: 86 minuten
Première: 17 december 2014
IMDb: 7.0 (7.254 stemmen)
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden
Asterix en Obelix weten de plannen van Julius Caesar altijd te dwarsbomen en hij is het meer dan zat. Caesar heeft een plan bedacht om voor eens en voor altijd van de Galliërs af te zijn. Hij beveelt zijn mannen om een nieuw Rome te bouwen om het dorp van Asterix en Obelix heen.

Trailer

Reacties (2)

Tomhamoen
woensdag 31 december 2014 om 15:39
Waardering: 3.5 / 5

Gewoon een hele leuke film die de wereld van Uderzo en Goscinny schitterend tot leven brengt. Een plot gat, wat vreemde stemmen en een her en der visueel mogen de pret niet drukken: Dit is Asterix zoals het hoort. Hopelijk werken ze aan een vervolg.

EdwinBeek
maandag 13 juli 2015 om 23:57
Waardering: 4 / 5

Nog niet mijn Asterix tekenfilm-marathon voltooid hebbende kan ik al wel concluderen dat Asterix in animatie een droevige affaire is. Met uitzondering van het alleraardigste "De 12 werken van Asterix."

En wat mij betreft kan je nu ook deze "Romeinse Lusthof" hieraan toevoegen. De fijne humor uit het album is prima vertaald naar het witte doek. Af en toe een te 'hippe' grap en een teveel grommende Obelix daargelaten. Zelfs de volwassen grappen die aan kinderen voorbij gaan, zijn hier grotendeels bewaard gebleven.

De film volgt het album redelijk trouw en men heeft slechts de finale opgerekt die daardoor trager is. Maar de vlotte humor houdt de boel draaiende. Nogal verknocht aan de Franse Asterix-stem was het fijn de nu hoogbejaarde Roger Carel (87) nog steeds te horen als energieke Asterix. Onvoorstelbaar.

Hoewel ik Asterix liever zie in getekende vorm moet ik toegeven dat Uderzo's tekenstijl uitstekend vertaald naar 3D. Geen verassing, want Uderzo tekent zéér driedimensionaal. Dat de makers hier trouw aan zijn gebleven kan wél een verassing genoemd worden (3D-smurfen schieten me even te binnen.) Dit alles vervaardigd in een Franse Studio die op een bescheiden manier hun mannetje staan naast giganten als Pixar en Dreamworks. Een mooi resultaat waarin de ware humor van Asterix te zien is!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Toy Story 4