FilmCentrum

Registreren

Daisy Town

Daisy Town
Waardering: 2.5 / 5
1 stem

Jaar: 1971
Regie:
René Goscinny
Cast:
Marcel Bozzuffi
Pierre Trabaud
Jacques Balutin
Genre: Animatie / komedie / western
Lengte: 71 minuten
IMDb: 6.8 (912 stemmen)
Lucky Luke komt met zijn trouwe paard Jolly Jumper aan in het beruchte stadje Daisy Town. In het stadje gaat het gerucht dat de Daltons ontsnapt zijn. De sheriff vlucht en Lucky Luke wordt de nieuwe sheriff om het stadje te verdedigen tegen de Daltons.

Reacties (1)

EdwinBeek
donderdag 1 januari 2015 om 18:01
Waardering: 2.5 / 5

De eerste tekenfilm van Lucky Luke. Vervaardigd in studio Belvision, Brussel. Niet onverdienstelijk, maar Europa had nog veel te leren op animatiegebied.

De film leunt zeer zwaar op visuele gags met weinig spraak. Perfect voor een visueel medium zou je zeggen. Maar het zorgt dat alles anders aanvoelt dan de strip. Gek, omdat Goscinny en Morris aan het creatieve roer stonden van deze prent.

Goscinny levert een vlak script af over de op- en ondergang van het stadje Daisy Town, wat in feite één grote kapstok is voor veel aardige gags. De leukste bestaat slechts uit geluid; die van een haan die de ochtend inluid en plots middenin zijn gekukel wordt neergeschoten en nog wat zielig na pruttelt. Opmerkelijk...Evenals Luke die hier nog gewoon z'n eigen shagjes in elkaar draait in close-up. Zó maak je dat, kinderen!

De Franse cast is perfect. Hoogtepunt is de veelzijdige score. Van klassieke filmmuziek tot pianogepingel en catchy jazz. En uiteraard het "I'm a poor lonesome cowboy" in zware orkestratie + groot koor. Dit moois had de film stiekem niet verdient...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Toy Story 4