FilmCentrum

Registreren

Asterix vs. Caesar

Asterix vs. Caesar
Waardering: 2.5 / 5
2 stemmen

Alternatief: Astérix et la surprise de César
Jaar: 1985
Regie:
Gaëtan Brizzi
Paul Brizzi
Cast:
Roger Carel
Pierre Mondy
Genre: Avontuur / animatie / komedie
Lengte: 79 minuten
IMDb: 6.8 (6.495 stemmen)
Walhalla en Tragicomix zijn in handen van de Romeinen gevallen. Ter gelegenheid van Caesars feestje zullen zij in het Colosseum in Rome voor de leeuwen worden geworpen. En natuurlijk gaan onze helden Asterix en Obelix op pad om het tweetal te redden.

Reacties (1)

EdwinBeek
zaterdag 17 januari 2015 om 15:56
Waardering: 2 / 5

Nadat de auteurs wat geflirt hadden met studio Hanna-Barbera eind jaren '70 is de vierde Asterix-film toch weer in Frankrijk geproduceerd. Tegelijkertijd met Asterix bij de Britten om zo animatie en decors te recyclen en de kosten te drukken. Dat is niet per definitie slecht want de decors zijn prachtig. Maar de animatie is weer eens wisselvallig. Elk frame is goed getekend maar men blijkt soms weinig kennis te hebben van verfijnde animatie-principes. Zijn hier niet stiekem wat illustratoren tussen de animatoren gaan zitten...?

Voor het verhaal mixen de regisseur-broers Brizzi twee albums door elkaar en daarom voelt de film nergens aan als één geheel. En waar Goscinny en Uderzo altijd kozen voor slechts humor in de films, vissen de Brizzi-broers ook naar oprechte emotie à la Disney. En ik denk dat de Asterix-wereld daar niet geschikt voor is. Een beroerde keuze. Het openingslied "Astérix est la!" gezongen door Plastic Bertrand is al net zo'n beroerde keuze. Knevelen die man en in de boom ermee!

Postscriptum: dat het oude Rome niet opkeek van homoseksualiteit is me bekend, maar had niet verwacht dit gegeven tegen te komen in een oude tekenfilm. Obelix heeft hier zowaar even sjans met een romeinse badhuis-bediende!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Child's Play