FilmCentrum

Registreren

Charade

Charade
Waardering: 4 / 5
3 stemmen

Jaar: 1963
Regie:
Stanley Donen
Cast:
Cary Grant
Audrey Hepburn
Walter Matthau
Genre: Komedie / mysterie / romantiek
Lengte: 113 minuten
IMDb: 7.9 (76.895 stemmen)

Reacties (1)

EdwinBeek
woensdag 31 juli 2013 om 22:51
Waardering: 4 / 5

Stijlvolle komedie-thriller met dat typische, gladde Hollywood uiterlijk. "De Hitchcock-film die Hitchcock nooit heeft gemaakt" zegt men over deze "Charade." Inderdaad doen veel situaties en de mengeling van suspense en humor denken aan de grootmeester. Hetzij met wat minder flair in het camerawerk.

Verhaal is koning. Dat heeft men hier goed begrepen. Het stikt van de plot-twists. Heerlijk. Hepburn wordt achterna gezeten door gespuis dat uit is op het geld dat haar vermoorde echtgenoot in zijn bezit had. Méér vertellen zou verklappen zijn...

Cast is uitstekend. Grant en Hepburn vormen een mooi filmkoppel. Hoewel ik na het zien van een aantal films nog steeds niet overtuigd ben van Hepburn's acteerwerk. Maar ze komt ermee weg door haar natuurlijke charme. Ook de bijrollen worden vertolkt door mooie karakteristieke koppen (incl. een zeer jonge James Coburn)

De subtiele filmmuziek van Henry Mancini doet wonderen voor de spanning en emoties. Mooi werk. Evenals de grafische credit-sequence. Set-design en cinematografie trekken ook meer dan eens je aandacht.

Nadeel is dat sommige humor wat gedateerd kan aanvoelen. Net als de toen gangbare blue-screen technieken. Deel van de charme...?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Everything Everywhere All at Once
OSCARS [Oscars] Elvis
OSCARS [Oscars] All Quiet on the Western Front
OSCARS [Oscars] Triangle of Sadness

Updates

Reacties

Forum

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem