FilmCentrum

Registreren

Bloed, Zweet en Tranen

Bloed, Zweet en Tranen
Waardering: 4 / 5
4 stemmen

Alternatief: Blood, Sweat and Tears
Jaar: 2015
Regie:
Diederick Koopal
Cast:
Martijn Fischer
Hadewych Minis
Fedja van Huêt
Genre: Biografie / muziek
Lengte: 111 minuten
Première: 2 april 2015
IMDb: 7.1 (1.023 stemmen)
Kijkwijzer: Afgeraden voor 12 jaar en jonger Geweld Grof taalgebruik
In deze laatste fase voor zijn dood worstelt André Hazes met zijn heftige verleden, zijn verslechterde gezondheid en de angst voor wat hem te wachten staat. Zal hij, dé volkszanger van Nederland, nog één keer schitteren in een uitverkochte Arena?

Trailer

Reacties (5)

Tomhamoen
dinsdag 7 april 2015 om 23:24
Waardering: 4 / 5

Ik heb nooit iets met Hazes gehad, maar na het zien van de trailer was ik toch wel benieuwd wat wel eens dé Nederlandse Biopic kon worden. En teleurgesteld werd ik gelukkig niet. De film zit goed ineen, het artwork is uitstekend en het acteerwerk is om van te smullen.
Natuurlijk kun je wel wat aanmerken, maar over de gehele lijn verdiend deze film absoluut respect.

EdwinBeek
vrijdag 1 januari 2016 om 15:56
Waardering: 4 / 5

Ben zelf geen fan van André Hazes en dat hoeft ook niet om deze film te kunnen waarderen. Vakkundig gemaakte film met recht-toe-recht-aan script. Hier en daar een tijdsprongetje, niets bijzonders. De film scoort echter flink punten met ijzersterk spel van Martijn Fischer. Kan me niemand anders in de rol van Hazes voorstellen.

Plus wat goede bijrollen, zoals de voor mij totaal onbekende Raymond Thiry die hier een gruwelijke gladjakker van een vader Hazes neerzet. Prachtkop. Ook Marcel Hensema als Johny Kraaijkamp sr. (die zo ongeveer Hazes ontdekte) komt vooral vocaal héél dicht bij de oude Kraaij zelf. Hadewych Minis als Rachel Hazes leek wat moeite te hebben om haar accent vast te houden en overtuigde hierdoor niet altijd. En tja...Fedja van Huêt speelt zo'n beetje in elke Nederlandse film dat ik soms wat moeite heb om weer door z'n meest recente verkleedpartij heen te kijken. Zoals hier een megapruik met tachtiger jaren krullen. Maar absoluut een vakman.

Ook het Amsterdam van de jaren '60 en later jaren '80 werken lekker op 't nostalgie-gevoel. Fijn Hollands sfeertje.

Raakte de film mij emotioneel? Nee, te weinig. Misschien moet je daarvoor toch die fan zijn die het geheel wat meer in de juiste context kan plaatsen..?

Tomhamoen
zaterdag 2 januari 2016 om 10:52
Waardering: 4 / 5

@edwinbeek: Ken je Thiry niet? Hoe jammer. Hij heeft inderdaad een prachtkop en zeker sinds zijn onvergetelijke rol in Penoza zie je 'm steeds meer (daarvoor ook al, maar het viel minder op). Hoewel ik ook geen Hazes-fan ben, raakte de scene spoiler waarin er zingend met hem word afgerekend spoiler toch wel. Mede juist dóór hem.

EdwinBeek
zaterdag 9 januari 2016 om 16:58
Waardering: 4 / 5

Tja, heb de eigenschap weinig (tijdrovende) series te kijken. Vandaar dat Thiry voor mij totaal onbekend was. Inderdaad sterke performance die zeker wat toevoegde aan de film.

Tomhamoen
zondag 10 januari 2016 om 23:00
Waardering: 4 / 5

Hij speelt anders ook in films. Zeker sinds Penoza. In Black Out was hij ook goed.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Toy Story 4